Що буде на території індустріального парку «Хмельницький» (КАРТА)

Що буде на території індустріального парку «Хмельницький» (КАРТА)
Зображення управління економіки ХМР
  • Нові вулиці, мости, розв’язка, комунікації і, звісно ж, підприємства — все це передбачає детальний план індустріального парку.

  • Документ вже є у вільному доступі.

  • Ми проаналізували його та відібрали для вас головне.

У Хмельницькому повним ходом триває підготовка до запуску індустріального парку. Львівські проектанти підготували детальний план території майбутнього. Замовило розробку документа управління економіки Хмельницької міської ради. Детальний планом передбачено, що та як розмістять на території майбутнього індустріального парку «Хмельницький». Документ вже оприлюднили на сайті міськради. Його ще мають затвердити на засіданні виконавчого комітету.

Детальний план розробило ТОВ «Шеремета архітект груп» зі Львова. На початку документа коротко розповідається про економіку, історію, природні та кліматичні умови Хмельницького. Після цього вказано, якою зараз є територія індустріального парку та що там планується розмістити у майбутньому. Ми проаналізували детальний план індустріального парку та розповімо про головне.

Що зараз є на території майбутнього індустріального парку

Територія, відведена під індустріальний парк, має площу 90,9324 гектари та розташована за адресою Вінницьке шосе, 18. Територія обмежена:

Відео дня

Територія, призначена для розміщення парку, не має забудови та не використовується. Проте тут пролягає лінія електропередач потужністю 10 кВт, каналізаційний колектор поверхневих стоків, а також мережа водовідвідних каналів. Також на території росте понад 5 тисяч дерев. Об’єктів культурної спадщини тут немає.

Що та коли планують розмістити на території парку

Забудова території запланована у два етапи. Перший триватиме 3—7 років. Протягом цього часу у парку збудують:

Всі споруди матимуть не більше трьох поверхів. Освоїти планують територію площею 19,46 гектари. Також протягом цього часу передбачене прокладання вулиць та проїздів. 

Другий етап триватиме 15—20 років. Протягом цього часу на території розмістять підприємства трьох виробничих груп:

Нові вулиці та розв’язка

Детальний план території індустріального парку передбачає прокладання вулиць, а також облаштування транспортної розв’язки неподалік території парку. У цьому аспекті аналізований нами документ тісно пов’язаний з запланованим коригуванням генерального плану Хмельницького. Ці два проекти у сфері транспорту збігаються.

Отож, через майбутній індустріальний парк має пройти вулиця під робочою назвою Проектна 7. Вона сполучить Вінницьке та Копистинське шосе. Через Південний Буг та водовідвідні канали планується збудувати мости. У місці стиковки Вінницького шосе та вулиці Проектна 7 планується збудувати транспортну розв’язку.

На території самого парку передбачене перехрестя вулиць Проектна 7 та Проектна 16. Остання сполучатиме індустріальний парк з мікрорайоном Південне Лезневе. Також на території парку передбачені другорядні проїзди.

Все це ви можете переглянути на схемі та плані.

Приблизна схема нових вулиць (синій колір) та розв’язки (чорний колір). Межі території індустріального парку позначені червоним кольором
Детальний план індустріального парку. Межі його території позначені чорною лінією

Прокладання комунікацій

Для функціонування індустріального парку потрібне підведення комунікацій. Детальним планом передбачено, як це робитимуть:

Згідно з документом, майже вся територія індустріального парку є несприятливою для забудови через високий рівень ґрунтових вод. Цей рівень змінюється залежно від сезону та рівня Південного Бугу. На території є водовідвідні канали, проте невідомо, наскільки ефективно вони відводять ґрунтові води. На наступних стадіях проектування планується провести додаткові обстеження. Якщо ефективність каналів буде недостатньою, пропонується вжити таких заходів:

Для захисту території від затоплення пропонується облаштувати дамбу на Південному Бузі.

Читайте також: Хто і як визначить керівника індустріального парку «Хмельницький»

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Марина Владимировна Зарванская

    Настроят цехов и срубят 5000 деревьев! Чем хмельничане дышать будут?
  • Людмила Гром

    Які автобуси мають закупити? Якщо це будуть 'богдани' то це жах.
  • Мастер Автополив

    Первый же вопрос - инженерно-технический персонал и рабочие?
    Второй рынки сбыта?
  • Алексей Телега

    К сожалению не предусмотрена площадка под памятник лучшему мэру всех времён и народов Симчишину. Умиляет планируемое  производство трансформаторов и других изделий.При наличии стоящих заводов в Хмельницком и области, говорить о строительстве новых на подтапливаемой территории,- верх прожектерства, мошенничества  и мерзости сегодняшней городской власти! Втор, чер  мет цвет бред!Верю, что за разбазаривание народных денег мошенники от власти скоро будут разрабатывать другую индустриальную зону,- в Райковцах или Клементовичах!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up