Хто і як визначить керівника індустріального парку «Хмельницький»

Хто і як визначить керівника індустріального парку «Хмельницький»
Так може виглядати майбутній індустріальний парк у Хмельницькому. Зображення управління економіки ХМР
  • 10 мільярдів доларів інвестицій, 3 тисячі нових робочих місць та зростання надходжень до міського бюджету.

  • На такі результати роботи індустріального парку сподіваються у міськраді.

  • Під час сесії депутати визначили, як для парку обиратимуть управляючу компанію.

Крок за кроком Хмельницький наближається до запуску першого в місті індустріального парку. Його мета — розвиток промислового виробництва, залучення інвестицій, збільшення зайнятості населення, зростання надходжень до міського бюджету. Створення індустріального парку «Хмельницький» передбачає кілька етапів. Одним із них є обрання управляючої компанії. Вона має безпосередньо керувати парком, залучати до нього нові підприємства, забезпечувати виконання концепції та бізнес-плану.

9 жовтня на сесії депутати міської ради визначили, як обиратимуть управляючу компанію. Для цього прийняли «Умови проведення конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку „Хмельницький“». Ми проаналізували цей документ та обрали з нього головне

Управляючою компанією індустріального парку може бути тільки зареєстрована в Україні юридична особа. Для всіх потенційних учасників конкурсу встановили ряд вимог:

Відео дня
  • розробити бізнес-план та мати можливість його виконати

  • заявка та бізнес-план мають відповідати концепції парку (цей документ ми вже аналізували раніше)

  • мати можливість для створення та роботи парку залучати переважно мешканців Хмельницького та сусідніх населених пунктів

  • мати пропозиції від потенційних учасників парку щодо участі в його роботі

  • мати можливість забезпечити додаткове фінансування на розвиток та роботу парк

Для проведення конкурсу комісія має підготувати конкурсну документацію. Її має затвердити виконавчий комітет. Після цього й почнуть обирати управляючу компанії для індустріального парку.

Аби взяти участь у конкурсі, потрібно сплатити реєстраційний внесок — 17 000 гривень. Його нікому з учасників не повертатимуть. Подати заявку на конкурс можна буде протягом 30 днів з моменту його оголошення. Подані заявки конкурсна комісія розглядатиме ще протягом 30 днів. Якщо на конкурс подасть заявку лише один претендент, його можуть визнати переможцем. Однак його заявка має відповідати вимогам умов конкурсу та концепції індустріального парку.

Рішення про визначення переможця комісія має прийняти протягом 10 днів з часу завершення розгляду заявок. Таким чином, від початку подачі заявок до оголошення результату може пройти до 70 днів. Конкурс визнають таким, що не відбувся, якщо ніхто не захоче подати заявку або подані заявки не відповідатимуть встановленим вимогам.

Визначення переможця залежатиме від ряду факторів, зокрема:

  • якості поданого бізнес-плану

  • рівня залучення хмельничан до роботи індустріального парку

  • якості пропозицій потенційних учасників парку

  • співвідношення обсягу інвестицій до кількості потенційних робочих місць (тобто вартість створення одного робочого місця)

  • інноваційності запланованих виробництв

  • досвіду претендента

  • можливості залучити додаткове фінансування (наприклад, інвестиції)

Депутати також визначили склад комісії, яка проводитиме конкурс та визначатиме переможців. До неї увійшли заступник міського голови Володимир Гончарук, два представника управління економіки, по одному представнику юридичного відділу, управління з питань екології, управління ЖКГ, фінансового управління та департаменту архітектури. Крім того, у разі згоди залучать шістьох депутатів міської ради.

Як ми вже писали раніше, індустріальний парк «Хмельницький» запланували розмістити на східній околиці Хмельницького за адресою Вінницьке шосе, 18. Відведена під парк ділянка має площу 91 гектар. Неподалік від неї протікає Південний Буг. Тут мають збудувати водопровід, каналізаційну насосну станцію, дві лінії електропередач, під’їзді дороги від Вінницького шосе.

Гроші для запуску індустріального парку залучатимуть з різних джерел — державного та місцевих бюджетів, приватних інвесторів, банків та інших фінансових установ. За словами начальника управління економіки міськради Оксани Новодон, з міського бюджету на це знадобиться 250 мільйонів гривень.

В індустріальному парку будуть розташовані різноманітні підприємства. Згідно з концепцією, пріоритетними є виробництва текстилю, електроустаткування, та агропереробка. Завдяки індустріальному парку в міськраді сподіваються створити щонайменше три тисячі нових робочих місць, залучити в економіку Хмельницького 50 мільйонів доларів прямих інвестицій та збільшити надходження до міського бюджету щонайменше на 10%.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мастер Автополив

    А уже есть желающие что-то производить в нашей дикой стране?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево 10:35 Готуємося до Великодня: де купити смачні паски та інші частування для святкового столу 10:20 У Маліївцях відкрили туристичний сезон 2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up