Якщо хочеш бути Ернестом. Як хмельничанам змінити прізвище чи ім'я

Якщо хочеш бути Ернестом. Як хмельничанам змінити прізвище чи ім'я
  • Як Ользі стати Анжелікою? Досягнувши 16 років, кожен має право змінити своє прізвище або навіть ім'я. 
  • Як правило, жінки роблять це майже втричі частіше, аніж чоловіки.
  •  Змінити такі дані в паспорті  можна не лише у зв’язку з сімейними обставинами. Стати Королем чи Прекрасною можна без будь-яких причин.  

Беруть прізвища своїх обранців, а після розлучення повертають дівочі. Тому до РАЦСу жінки приходять частіше. "Приміряти на себе" нові імені можна скільки завгодно. Але платити з кожним разом треба вдесятеро більше.

Повертають дівоче

Носити ім’я відомої людини чи поміняти глузливе прізвище на інше. При народжені батьки ретельно обирають ім’я своїй дитині. При цьому хмельничани намагаються бути оригінальними.  Можливо, саме тому у Хмельницькому охочих змінити ім’я, яке дали батьки, небагато.   

Більша частина переходить на інші прізвища,  а зовсім маленький відсоток бере собі інакше ім’я. Як розповідає «ВСІМ» заступник начальника відділу РАЦСу Тетяни Доброріз, це пов’язано з різними обставинами. Переважно – розлучення.

Відео дня

- Частіше жінки йдуть до РАЦСу – міняють своє прізвище на обранця, а потім після розлучення повертають дівоче. Кількість людей, які звертаються з такими питаннями, щороку майже однакова. Поміняти ім’я чи прізвище може лише громадянин України з 16 років, - каже Тетяна Доброріз.

Як виявилось, змінювати можна скільки завгодно, обмежень немає. Окрім по батькові. Поки це заборонено, хіба у випадку, коли ім’я змінює сам батько.  Держмито становить - 5 гривень 10 копійок. 

Якщо хочеш бути Ернестом  

Хмельничани, які хочуть змінити прізвище чи ім’я, звертаються до РАЦСу. Якщо подати заяву на одруження можна у будь-якому відділі, то в цьому випадку – лише за місцем проживання. Чекати місяць.

Окрім заяви, потрібно: свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб чи розірвання, про народження дітей (при потребі), фотокартка і квитанція про сплату держмита.

Далі хмельничанам видають свідоцтво про зміну імені. На першій сторінці паспорта ставиться відмітка про те, що його потрібно замінити.

Після подачі документів триває перевірка. Усі потрібні матеріали опрацьовує поліція. Лише після цього дають дозвіл. Але не всім. Заявник обов'язково має бути громадянином України і не бути судимим. 

Відмовити можуть хмельничанам, коли є:

  • - здійснення стосовно заявника кримінального провадження або його перебування під адміністративним наглядом
  •  - наявність судимості, яку не погашено або не знято
  • - офіційне звернення правоохоронних органів іноземних держав про оголошення розшуку заявника
  • - подання заявником неправдивих відомостей. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    все. беру паспорт, прошу в мами 5 грн і йду ставати Ернестом)
  • Анонім

    Це наші Санта Барбари передивилися.. а потім імена такі дибільні є
  • voltron

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up