Селфі біля магнолій і китайської вишні: фоторепортаж з ботанічного саду ХНУ

Селфі біля магнолій і китайської вишні: фоторепортаж з ботанічного саду ХНУ
  • Погода у ці вихідні по-справжньому тішить яскравим сонцем і теплом. 
  • У ботанічному саду ХНУ зараз квітне безліч весняних кущів і дерев.
  • Хмельничани перетворили це місце на фотозону. Переглядайте світлини.

Гучний спів пташок і ледь вловимий запах цвіту - ботанічний сад Хмельницького національного університету магнітом притягує до себе відвідувачів. 

Неділя, обідній час. Тут прогулюються мами з візочками, неспішно ходять парами пенсіонери і бігає по свіжій зеленій траві малеча. Ледь не біля кожного деревця можна помітити хмельничан - хтось позує, інший фотографує на смартфон. 

Ось магнолія - притягує погляди перехожих великим білим цвітом. Саме біля цього дерева найбільше людей. Кожен намагається зробити сімейне фото. 

Відео дня

У ботанічному саду зараз можна побачити справжнє різноманіття рослин, багато в чому унікальних для Хмельниччини. 

Побачити на власні очі, як квітне ботанічний сад на Інститутській, можна цілодобово і без вихідних. Вхід вільний. Однак відвідувачів просять не вигулювати там собак, не смітити і не нищити рослини.
А поки пропонуємо переглянути весняний репортаж з цієї локації. 

До слова, новий тиждень розпочнеться із сухої і сонячної погоди. В понеділок, 24 квітня, прогнозують до 15 градусів тепла. Вже з вівторка очікується незначне погіршення погоди і дощі. Таким буде і початок травня - вологим і прохолодним. 

Довідка:

Ботанічний сад Хмельницького національного університету заснований 2003 року. Тоді тут висадили перші колекційні рослини: магнолії Кобус, метасеквої гліптостробовидні, горіх ведмежий та різні види сосен. На території росте близько 1400 різноманітних дерев і чагарників хвойних і листяних порід, а також 7000 квітково-декоративних рослин. До слова, 32 з них навіть занесено до Червоної книги. Зараз загальна кількість рослин, які ростуть на території ботанічного саду - близько 23 тисяч примірників.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

  • ЧитачЧитачів

    Селфі... Чим би дурне не тішилось, аби не вішалось.

keyboard_arrow_up