Шепетівчанка Валентина Матвієнко заявила, що росія може перемогти Україну

Шепетівчанка Валентина Матвієнко заявила, що росія може перемогти Україну
Скрін з сайту Радфеду
  • Валентина Матвієнко є спікером Ради Федерації росії.

  • Вона заявила, що російська армія оснащена найсучаснішою зброєю та технікою, а окупанти "діють гуманно” та повторила ще чимало кремлівських наративів.

Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що у росії достатньо ресурсів, аби завершити війну в Україні перемогою. Про це вона зазначила у блозі Радфеду в четвер, 1 вересня, зазначає “Українська правда”

Уродженка Шепетівщини Матвієнко є головою Ради Федерації держави-агресора. Вона виставила цілу статтю з нагоди Дня знань про російську освіту та патріотизм. Вона повторює кремлівські наративи про необхідність проведення "спецоперації" та зауважує, що над росією нібито нависла велика загроза, а на полі бою російським воякам начебто "протистоять не лише збройні сили України, нацистські батальйони, а й колективний Захід, НАТО".

Тож, за її словами, від результату "операції" залежить не лише існування росії "як цілісної, суверенної, сильної держави, а й те, яким буде світ після її завершення".

Відео дня

— Не викликає сумнівів, що в нас вистачить ресурсів для перемоги – ресурсів не лише матеріальних, а й інтелектуальних, моральних, — зазначила Матвієнко. 

Спікер Радфеду додає, що російська армія оснащена найсучаснішою зброєю та технікою, а самі окупанти "діють гуманно – не використовують мирних громадян як "живий щит", не ведуть обстрілів по житлових кварталах, не знищують об'єктів соціальної та комунальної інфраструктури" в Україні. А російські війська нібито "не заплямували себе розправами над військовополоненими".

Матвієнко повідомила, що з 1 вересня кожен навчальний тиждень у всіх школах країни-терориста починатиметься з підняття прапора та виконання гімну, а багато сенаторів безпосередньо братимуть участь "у патріотичному вихованні школярів у своїх регіонах".

Вона також зазначає, що потрібно переписати підручники з історії – зокрема історію Другої світової війни та новітню історію рф.

Довідка:

Матвієнко Валентина Іванівна народилась 7 квітня 1949 року у Шепетівці, тоді ще Української РСР. До 18 років жила і навчалася в УРСР. У 1966 році закінчила середню школу, а в 1967 — Черкаське медичне училище. Згодом переїхала до росії. 

Вона — радянський і російський політик та дипломат. Голова Ради Федерації Федеральних Зборів рф з 21 вересня 2011 року. Член бюро Вищої ради партії «єдина росія». Повний кавалер ордену «За заслуги перед Вітчизною».

Згідно з рішенням Шепетівської міської ради та громади міста від 2 березня 2014 року Матвієнко занесена на дошку ганьби міста під номером один (Рада Федерації рф під її головуванням дала дозвіл володимиру путіну на введення російських військ на територію України)

За дії щодо анексії Криму до Матвієнко застосовані санкції ЄС — їй заборонено в'їзд до країн Євросоюзу та заморожені всі активи на його території.

Позбавлена державних нагород України та інших форм відзначення, заборонено в'їзд на територію України відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (133)
  • Vasiliy Prokopyshyn

    У валюшки стакана біла гарячка.
  • Анатолий Загребельный

    Ти падаль,, якщо ти читаєш наші  коментарі,,, то запомни  тварюко,,  ні одного  метра, не получите  нашої землі. А вам всім буде кінець, і вашій  грьобаній  раші.  ВИ всі  подохните  гниди  смердячі,  продажні, разом зі своїм  бидлом,  дідом вонючим,  нелюдом.  Так вам це  не пройде. А нащот  ресурсів, то в вас їх вже  нема. ВИ давно  це зрозуміли, що  не по зубам  вам  Україна  наша. Бункерний  вже поняв,,, ЙОМУ І  ВАМ  КІНЕЦЬ.  СЛАВА  УКРАЇНІ.  ГЕРОЯМ  НАШИМ  СЛАВА.
  • Mykola Olitskiy

    Шлюхаігіршєзашаеала
  • Mykola Olitskiy

    Шшлуха

keyboard_arrow_up