Головнокомандувач ЗСУ нагородив хмельницьких танкістів (ФОТО)

Головнокомандувач ЗСУ нагородив хмельницьких танкістів (ФОТО)
Тут і далі всі фото зв сторінки 3-ї окремої танкової Залізної бригади

Танкісти 3-ї танкової Залізної бригади отримали нагрудний знак “Сталевий хрест”, цінні подарунки, а командира бригади відзначили іменною зброєю.

В неділю, 11 вересня українські танкісти відзначали своє професійне свято — День танкіста. Традиційно його відзначають у другу неділю вересня. 

Довідка:

В УРСР свято відзначалося з 1946 року. А після здобуття незалежності День танкіста України був заснований в 1997 році указом Леоніда Кучми. У документі про заснування свята сказано: "Враховуючи бойові заслуги танкістів у роки Другої світової війни, та з метою виховання воїнів-танкістів Збройних Сил України в кращих традиціях попередніх поколінь постановляю: встановити в Україні свято — День танкістів, яке відзначати щорічно у другу неділю вересня”.

Відео дня

З нагоди свята першими побратимів 3-ї танкової Залізної бригади привітав їхній командир — Роман Шеремет.

— Сталевий кулак нашої 3-ї окремої танкової Залізної бригади продовжує громити ворога. Ми вірні обраному нами гаслу – “Завжди вперед!”. Наша сталева міць – це передовсім сила нашого бойового духу, наша наполегливість, упевненість у Перемозі. Залізна бригада – це сузір’я мужніх і стійких воїнів, які звитяжними вчинками закарбовують бойовий шлях бригади в новітню історію України. Пишаюся Вами! За святом танкістів невдовзі відзначатимемо свято Української Перемоги! — зазначив Роман Шеремет на сторінці бригади.

Головнокомандувач Збройних Сил також відзначив хмельницьких танкістів. Він нагородив їх почесним нагрудним знаком “Сталевий хрест”.

Довідка:

Нагрудним знаком «Сталевий хрест» нагороджуються військовослужбовці Збройних Сил України за виконання бойових завдань під час проведення об'єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, несення бойового чергування, вартової (внутрішньої) служби у повсякденній діяльності.
Нагрудним знаком можуть нагороджувати повторно, при чому загальна кількість нагороджень не може перевищувати трьох разів. У разі повторного нагородження особі вручається металеве зображення сталевого кольору «Гілка дубового листя», яке розміщується на стрічці нагрудного знака.
Ця нагорода зовсім нова. Її встановлено наказом Головнокомандувача ЗСУ № 411 від 23 грудня 2021 року, який остаточно набув чинності 1 червня 2022 року.

Цю найновішу нагороду Головнокомандувача ЗСУ з нагоди Дня танкістів вручив “залізним” танкістам командувач Сухопутних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський. Він відзначив звитягу воїнів 3-ї танкової у визволенні Батьківщини від російського агресора та подякував за службу, відзначають на сторінці 3-ї танкової

Окрім цього, офіцери й бійці отримали цінні подарунки. А командира бригади — полковника Романа Шеремета — відзначили іменною зброєю. 

Аби переглянути всі фото — гортайте вбік:

У коментарях друзі, близькі та знайомі вітають хоробрих танкістів та бажають якнайшвидшої перемоги над ворогом:

Історії бійців 3-ї танкової Залізної бригади

Нагадаємо історію командира 3-ї танкової Романа Шеремета. Він родом з Чернігівщини, та потрапив до ярмолинецької 3-ї танкової. Боєць не знає що таке страх на полі битви, розповідає що найважче на фронті та про що мріє після перемоги на ворогом. Його розповідь читайте за посиланням

Надзвичайно щемлива історія ярмолинчанина Віталія Хоптяра. Ще 23 лютого — директора місцевої дитячо-юнацької спортивної школи, а нині — командира танку одного із підрозділів 3-ї окремої танкової бригади. Він розповів про бій, у якому лише 2 українських танки дали прикурити 22 ворожим машинам; про зіткнення з окупантом під Авдіївкою. Читайте про це у матеріалі Танкіст Віталій Хоптяр розповів як нищить ворогів на передовій

Читайте про хороброго стрільця-зенітника Руслана Шимановського. Він з першого пострілу збив “Стінгером” ворожий гвинтокрил. Зізнається, що зовсім не боявся, а роздумувати було ніколи, бо прикривав побратимів з піхоти. Дивіться відео з бійцем у матеріалі Хмельницький танкіст збив ворожий гелікоптер зі “Стінгера”

Нагадаємо вам ще історію одного із бійців 3-ї танкової танкіста Валерія Жуковського. Військовий розповів як пішов на фронт та за що воює. А також про власну трагедію. Детальніше читайте в матеріалі Як живуть та воюють танкісти: історія Валерія Жуковського з Шепетівки.

А бригадиром 3-ї танкової є молодий 21-річний юнак Віталій Тимощук. Хоробрий військовий розповів про власні здобутки на війні та як вдалось поцупити ворожу техніку з-під носа росіян. А британський телеканал навіть зняв про нього сюжет. Про це можна прочитати у матеріалі Британські Sky News зняли сюжет про 21-річного танкіста з Хмельниччини. 

Радимо прочитати історію харків’янина Романа, який перевіз родину з Харківщини та пішов разом із сином воювати. Тепер донька Настя пише таткові на фронт листи, від яких неможливо не розплакатися, а боєць шле дружині світлини з букетами квітів. Історію хороброго чоловіка читайте в статті “Татусю! Як сильно тебе не вистачає”

Воює в танковій бригаді і тендітна жінка Тетяна Гайдамашко. Вона — військовий лікар і мама 6-річної донечки. Хоробра жінка вже має медаль “За врятоване життя” від президента. Про своє життя та службу в танковій бригаді розповідає в матеріалі Рідні були в шоці: хмельничанка розповіла як стала військовим лікарем

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (70)
  • Vasil Dukhnevich

    Героям Слава!
  • Александр Козлов

    ❤❤❤
  • Ira Semotyuk

    Молодці
  • Nataliya Herasymchuk

    Слава ЗСУ!. Божого благословіння і божого захисту.Все буде Україна 💙💛

keyboard_arrow_up