Співчуває батькам, а вини не визнає. Мотоцикліст розповів свою версію ДТП з 11-річною Софією

Співчуває батькам, а вини не визнає. Мотоцикліст розповів свою версію ДТП з 11-річною Софією
  • В результаті зіткнення автомобіля й мотоцикла, восени 2019 року померла 11-річна Софія.
  • Все сталося, коли дівчинка стояла на тротуарі й чекала зелений сигнал світлофора.
  • Водій автівки втік за кордон, а мотоцикліст є обвинуваченим.
  • Своєї вини останній не визнає, хоч свідки стверджують про його високу швидкість руху в той день. 
  • Йому загрожує до 8 років в’язниці.

11-річна Софія Чорнобай трагічно померла восени 2019 року. Дитина поверталася з прогулянки додому, де на неї чекали батьки. Однак обійняти тата й маму дівчинка більше не змогла. Від отриманих травм на перехресті вулиць Старокостянтинівське шосе та Водопровідна, вона померла. 

Все сталося через зіткнення двох транспортних засобів: автомобіля “Mercedes” і мотоцикла “BMW”. Останнього, за словами свідків, відкинуло просто на Софію. 

Під час встановлення обставин ДТП, водій “Mercedes” втік за кордон. Як відомо журналістам vsim.ua, його затримали в Туреччині. А правоохоронці відкрили кримінальне провадження, в якому він є підозрюваним. Водій мотоцикла “BMW” Сергій Владико є обвинуваченим у цій справі. 

Відео дня

Батьки загиблої дівчинки не стримують своїх сліз майже на кожному засіданні. Не стало винятком чергове, яке відбулося сьогодні, 3 березня. Стосовно аварії висловився обвинувачений мотоцикліст. Він розповів, як все відбулося в той день. А також вперше, за весь час розгляду справи, висловив свої співчуття стороні потерпілих. 

“Співчуваю, але я нічого не міг зробити”

Раніше обвинуваченому вже надавали можливість висловитися в залі суду. Однак він захотів це зробити після вивчення всіх доказів. Оскільки цей етап розгляду справи дійшов кінця, суддя Світлана Данькова дала слово мотоциклісту. Щоправда, його захисник просив це відкласти. Мовляв, його підзахисному потрібно підготуватися. Інші учасники засідання заперечили стосовно такого рішення. Тож Сергію Владико надали слово сьогодні. Він розповів, як все було в день ДТП. А також відповів на запитання адвоката потерпілих і прокурора. 

Адвокат сім’ї Чорнобай Олександр Лисинчук запитав у мотоцикліста, із якою швидкістю він рухався. Той відповів: “50-60 кілометрів на годину”. Нагадаємо, раніше в залі суду свідки події стверджували, що мотоцикл рухався на високій швидкості. Мовляв, було чутно рев. Прочитати про це можете тут. Згодом захисник потерпілих спитав у Сергія Владико, чи він визнає свою вину. “Ні”, - сказав обвинувачений. 

Адвокат мотоцикліста каже, що причиною аварії є дії водія “Mercedes” 

Адвокат мотоцикліста надав суду висновок експертизи, що проводили київські фахівці. Згідно з нею, Сергій Владико не мав технічної можливості зупинитися й уникнути зіткнення. За словами його захисника, з технічної точки зору ДТП сталася через порушення правил дорожнього руху водія “Mercedes”. 

Прокурор Марія Мельничук сказала, що вважає даний доказ недопустимим і незаконним. Адже він був проведений за вибірковими копіями матеріалів, наданих адвокатом мотоцикліста. 

Нет описания.

Рішення щодо належності доказу та долучення його до справи, прийматиме суддя Світлана Данькова. 

Вже завтра, 4 березня, в міськрайонному суді відбудуться дебати. Під час них учасники засідання підбиватимуть підсумки судового слідства. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (46)
  • Саша Сом

    «Я думав що Мерседес в останній момент зупиниться». А чому не думав що самому треба тормозити? А може у водія Мерса схопило серце ( як колись у водія тролейбуса на рибалко)? Незалежно від того чия головна та який колір світлофора ти водій і повинен нести відповідальність за свої вчинки. Я не виправдовую водія мерса , але якщо б швидкість мото була адекватною то трагедії б не було.
  • Оксана Свистун

    Ой, а кто же его отпустил? Кто, кто это сделал???? :-)
  • Irina Ohockaya

    Скажите,кто хоть раз видел мотоцикл,который летит со скоростью 50-60 км?

    На Бу reply Irina Ohockaya

    Для мене єрунда коли люди небачили, незнають, але всеодно пишуть, мене там небуло, я небачив ситуації, але якщо посадять невинну людину тільки через те що хтось на око визначив що він летів з величезною швидкістю і дав свідчення в суді?

    Irina Ohockaya reply Irina Ohockaya

    На Бу Дай бог вам не пережить смерть детей. А я пережила смерть сына и невестки из за таких дебилов,пожилому и пишу.Может для вас это и ерунда?!!!

    На Бу reply Irina Ohockaya

    Irina Ohockaya
    Ну непишіть єрунди, якби мотоцикліст їхав на великій швидкості і врізався в машину то навряд чи він би був живий, на оазисі один влетів в машину і що з ним? просто через деяких дибілів які літають на мотоциклах по місту тепер  всі мотоциклісти гонщики. Фізику ніхто не відміняв, кістки ломаються при швидкості 30 км на годину, що би було з ним якби він їхав 100?
  • Алёна Савчук Руда

    Людина, яка сіла за мотоцикл вже винна, подивитись на якій швидкості вони їздять.

    Анатолий Колесник reply Алёна Савчук Руда

    Алёна Савчук Руда винний Ваш батько,що не висцяв Вас на огорожу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up