“Спливала кров'ю і задихалася”: під час тривоги постраждала 17-річна студентка

“Спливала кров'ю і задихалася”: під час тривоги постраждала 17-річна студентка
  • Дівчина отримала пошкодження грудного відділу хребта.

  • Рідні 40 хвилин викликали “швидку” через тривогу. 

  • Постраждалу оперуватимуть сьогодні. 

Ніч із 31 грудня на 1 січня окупанти запустили по Україні 90 «шахедів». 87 ударних дронів знищила українська ППО. З них 6 збили над Хмельниччиною. Детально про наслідки атаки ми розповідали у матеріалі Атака “шахедами” в новорічну ніч: постраждала дитина та спалахнула пожежа.

За повідомленням ОВА, внаслідок збиття ворожого “шахеда” одна неповнолітня отримала травми. У неї діагностували відкрите пошкодження грудного відділу хребта. Травмовану госпіталізували в реанімацію у Хмельницькому. 

Родичі постраждалої розповіли Суспільному, що дівчині 17 років. Вона — студентка першого курсу Острозької академії. Дівчина приїхала додому у Старокостянтинівську громаду на рідзвяні свята. 

Відео дня

Під час повітряної тривоги та роботи ППО вона стояла біля вікна. Через це й отримала поранення. Мати дівчини розповіла, що вночі медики не могли оперативно прибути на виклик. 

— Ми 40 хвилин не могли викликати "швидку", бо була повітряна тривога. Дитина спливала кров'ю і задихалася. За попереднім діагнозом, заділо спинний мозок і легені, — повідомила мати постраждалої.

Працівнки екстренки пояснили чому не могли відразу вирушити на виклик. 

- Бригада швидкої допомоги працювала згідно із законодавством. Це була "червона зона", де жодні служби під час обстрілу не працюють, - зазначили лікарі "швидкої". 

Реаніматологи кажуть, що дівчину сьогодні оперуватимуть. Їй зроблять МРТ, а проінформують про стан пацієнтки вже завтра. 

До слова, внаслідок атаки також загорівся приватний гараж. Пожежу оперативно ліквідували.

Як розпізнати «шахед» та що робити, коли він поблизу? 

Інструкція:

Як діяти, якщо що ви впізнали ці характеристики:

Не збивайте дрони самостійно. Не фотографуйте, не знімайте на відео та не публікуйте в інтернеті політ чи збитий «шахед», особливо його номер. Це допоможе ворогу перевіряти, наскільки успішно пройшла операція та вирішувати, куди запускати наступний безпілотник. Повідомте про дрон можна за номером «102».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Тамара Олійник

    Дуже шкода дівчину, дасть Бог лікарі зроблять все можливе.
  • Тетяна Петрова

    Чому ви звинувачуєте журналістів а не себе. Всі добре знають куди бігти під час тривоги а не бігти під вікно щоб зловити кулю.
  • Альона

    Росія проклята винна, керуючі,які кожну ніч обстрілюють нашу Батьківщину
  • Валентина

    В мене внучатка малі і то знають,що коли тривога то в корідор,правило двух стін.А люди нехтують цими правилами.

keyboard_arrow_up