Справа ексДАІшника Присліцького затягується через коронавірус

Справа ексДАІшника Присліцького затягується через коронавірус
  • Аварія за участю п’яного колишнього начальника ДАІ Віталія Присліцького трапилася ще в травні.
  • Минуло майже 3 місяці, а справу досі не розглянули.
  • Що кажуть в суді та як це коментує адвокат?

Керування у нетверезому стані - не рідкість на території області. Скажімо, вчора, 6 серпня, на дорогах Хмельниччини зафіксували 8 таких випадків. Такі дані подає ГУНП в Хмельницькій області. 

Не обходиться й без аварій за участю водіїв “під мухою”. Трапилася така ДТП 21 травня. Тоді за кермом сидів колишній начальник міської ДАІ Віталій Присліцький. Помітили стан сп’яніння чоловіка патрульні, які прибули на місце ДТП. Від огляду приладом “Драгер” Віталій Присліцький відмовився. Тож підтвердили його стан в закладі охорони здоров’я. Тест показав наявність алкоголю в крові водія.

Правоохоронці склали на нього протокол за статтею 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння). Проте вручити документ чоловіку не вдавалося майже місяць.

Відео дня

Ще 15 червня інспектор управління патрульної поліції Роксолана Вавринюк повідомляла журналістам vsim.ua, що за місцем проживання та роботи Віталія Присліцького застати не вдавалося. Вже на наступний день, 16 червня, колишній головний ДАІшник Хмельницького отримав на руки протокол. Відтак справу передали до суду.

Віталій Присліцький не приходить до суду через коронавірус

Розгляд справи по даній ДТП триває вже більше, як місяць. На порталі судової влади вказано, що слухання мало відбутися 17 червня. Ми звернулися до прес секретаря Хмельницького міськрайонного суду Наталії Сови, аби дізнатися, чи відбулося засідання. 

Коли судове засідання відбудеться - наразі не відомо. Окрім побоювань пана Присліцького захворіти коронавірусом, з’явилися й інші причини. Наталія Сова повідомила, що суддя по справі Олександра Вітушинська найближчим часом перебуватиме у відпустці. Тож точної дати розгляду справи назвати в суді не можуть.

“Якщо мине 3 місяці - справу закриють”

Допоки розгляд справи затягується, ми поцікавилися в експерта про її можливий перебіг. Для цього звернулися до одного з хмельницьких адвокатів. Він попросив не називати його ім’я, оскільки часто виступає захисником обвинувачених у нетверезому водінні й це буде не дуже етично щодо його клієнтів.

Адвокат повідомив, що відкладати справу в зв’язку з коронавірусом, особа має право. Разом із тим, взяти участь в судовому засіданні дозволяється через скайп-зв’язок. Саме через таку можливість постійно переносити розгляд справи, каже адвокат, не будуть. 

Каже експерт й про те, що через 3 місяці після вчинення правопорушення, суд зобов’язаний закрити справу.

В результаті - до кінця можливості розгляду справи залишається два тижні. Чи встигнуть за цей час притягнути пана Присліцького до відповідальності? Відповідь на запитання допоки залишиться таємницею.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Юрій Петрович

    Ну хто ж ризикне дати по справедливому ментосу, коли він вже наперед знав про фінал цієї справи. І консультувала його "досвічені" служителів феміди. Його номером завжди є в телефоні накручених "шишечок". Тому то і справа затягується.



    Не здивуюся, як на два тижні він "повне на лікарняні. А там - вийде без покарання, як чудак на літеру "м"!!!
  • Юрій Петрович

    Ну хто ж ризикне дати по справедливому ментосу, коли він вже наперед знав про фінал цієї справи. І консультувала його "досвічені" служителів феміди. Його номером завжди є в телефоні накручених "шишечок". Тому то і справа затягується.

    Не здивуюся, як на два тижні він "повне на лікарняні. А там - вийде без покарання, як чудак на літеру "м"
  • Юрій Марцінкевич

    Я його бачив в магазині тиждень тому. Без маски взагалі
  • Оксана

    а пьяным за руль ему короноваирус не мешал садиться? коррупция в чистом виде...

    Юрій Петрович reply Оксана

    Дезифицировався шпиртом, внутрішньо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево Від читача 12:22 Як Обрати Найкраще Місце Для Своєї Посмішки? 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up