Справа хмельницьких сепаратистів: підсудним дали останнє слово, на черзі - вирок

Справа хмельницьких сепаратистів: підсудним дали останнє слово, на черзі - вирок
У міськрайонному суді розпочали новий розгляд справи хмельницьких сепаратистів. Судова тяганина триває майже два роки. Після вироку обвинуваченим, які розповсюджували у Хмельницькому газету «Новоросія», прокуратура і захист підсудних подали апеляцію. Попереду – нове покарання.
У понеділок, 28 березня, у Хмельницькому міськрайонному суді слухали справу стосовно хмельничан, які поширювали у місті сепаратистську пресу. Андрія Орєхова та Оксану Корецьку затримали влітку 2014 року. Жінці суд виніс покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі, але з випробувальним терміном у два роки.
Андрія Орєхова визнали винним у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України (частина друга статті 110 Кримінального кодексу України), і засудили його до п'яти років ув'язнення. Тоді його взяли під варту у залі суду. Апеляційний суд скасував вирок про ув’язнення і призначив новий судовий розгляд.
З апеляцією про новий розгляд справи звернулась прокуратура і адвокати підсудних.
Сьогодні у судовому залі тривали дебати. Суд слухав промови Орєхова та Корецької. Перший був набагато красномовнішим, його виступ тривав більше 40 хвилин.
Захист підсудних стояв на своєму. Адвокати Гординський та Венгер запевняли, що кримінальне провадження слід закрити, а підсудних виправдати. Обвинувачення ж назвали вигаданим. 
 - В даному провадженні має місце не вирішення питань про кримінальну відповідальність, а політичний процес, який породжений працівниками СБУ з метою збільшення статистичного благополуччя. Ні слідством, ні оперативними працівниками СБУ не давалось ніяких вказівок щодо встановлення осіб, які пересилали газети сюди. Хоча всі їхні дані є і жодних проблем встановити цих осіб не було. Це свідчить про бездіяльність та однобічну спрямованість дій працівників СБУ Не вжили жодних дій, щоб це попередити, провести профілактику. Прошу виправдати, кримінальне провадження закрити за відсутністю складу злочину, - промовив захисник Орєхова. 

По закінченню дебатів підсудним дали останнє слово. Остаточний вирок оголосять вже у середу, 30 березня.
Нагадаємо, у липні 2014 року Служба безпеки України затримала в Хмельницькому осіб, які поширювали газету зі сепаратистськими закликами «Новоросія» . Зловмисників затримали на вулиці. Коли ті якраз отримували черговий тираж газети. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Пройде час і будуть судити тих, хто зараз влаштувавт голодомор, геноцид українського народу.
  • Анонім

    100500 адвокати ліплять горбатого до плота.

    до чого тут встановлення осіб, які відсилали газети?

    Це всерівно, щоб виправдовували вбивцю тим, що не покарали виробника ножа, яким він зарізав людину!
  • Анонім

    "Предлагаю панять, прастить и атпустить"

    Ага, но как в известном анекдоте "присядем на дорожку "
  • Анонім

    Наш суд самый гуманный суд в мире.

    Предлагаю панять, прастить и атпустить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up