Студентка зі Старокостянтинова, яка постраждала від російської атаки, пройшла гостру реабілітацію

Студентка зі Старокостянтинова, яка постраждала від російської атаки, пройшла гостру реабілітацію
Фото ілюстративне
  • 17-річна Дарина приїхала додому на свята і під час збиття “шахедів” отримала поранення. 

  • У неї були травми хребта та контузія легень. 

  • Студентка досі не ходить, але вже відчуває кінцівки. 

У Новорічну ніч окупанти запустили по Україні 90 «шахедів». З них 6 збили над Хмельниччиною. Тієї ночі внаслідок збиття ворожого дрона 17-річна мешканка Старокостянтинова отримала травми. Під час повітряної тривоги та роботи ППО вона стояла біля вікна. Про це ми розповідали у матеріалі “Спливала кров'ю і задихалася”: під час тривоги постраждала 17-річна студентка

Тоді ж медики діагностували у дівчини відкрите пошкодження грудного відділу хребта. Її госпіталізували в реанімацію Хмельницької обласної лікарні. Мати постраждалої розповідала, що у доньки контузія легень та контузія спинного мозку. 17-річну Дарину прооперували, але до 5 січня вона не відчувала нижніх кінцівок.

Впродовж трьох тижнів постраждала проходила гостру реабілітацію. Вона весь цей час знаходилась на постільному режимі. Наступний етап — вертикалізація — поступовий перехід з лежачого положення у вертикальне. Про це Суспільному розповіла медична директорка Хмельницької міської дитячої лікарні Катерина Дем’яник.

Відео дня

— У нашій лікарні з 5 січня дитина була у реанімаційному відділені, а з 8 січня — перебуває у реабілітаційному. Відтоді ми розпочали комплекс заходів для гострої реабілітації за індивідуальним планом. З дівчиною щоденно займаються. Є позитивна динаміка, поранення гарно загоюється. Простежуємо налагодження функції тазових органів. Є часткове відновлення рухів у ногах. Ми провели підготовку дитини до вертикалізації, — каже Катерина Дем’яник.

Медики кажуть, що дівчина потребуватиме реабілітації упродовж тривалого часу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Андрій

    Гостру,чи важку реабілітацію ?

    Group reply Андрій

    Гострий реабілітаційний період - це період реабілітації, який починається з моменту виникнення та/або виявлення обмеження повсякденного функціонування внаслідок розвитку гострого стану здоров'я.

    Андрій reply Group

    Дякую
  • Оксана Коновал

    Боже допоможи цій дитині
  • Людмила Яцюк

    Боже допоможи дівчині.
  • Оксана Оксанка

    Боже допоможи дівчині.

keyboard_arrow_up