В якому стані знаходиться 17-річна дівчина, що постраждала під час атаки “шахедами”

В якому стані знаходиться 17-річна дівчина, що постраждала під час атаки “шахедами”
Фото Суспільне Хмельницький
  • У дівчини травмовано хребет. Вчора її прооперували. 

  • Але на потерпілу тепер чекають місяці відновлення. 

У Новорічну ніч окупанти запустили по Україні 90 «шахедів». 87 ударних дронів знищила українська ППО. З них 6 збили над Хмельниччиною. Детально про наслідки атаки ми розповідали у матеріалі Атака “шахедами” в новорічну ніч: постраждала дитина та спалахнула пожежа.

Та цього разу не минуло без наслідків. Ми розповідали, що внаслідок збиття ворожого “шахеда” отримала травми 17-річна мешканка Старокостянтинова. Все тому, що під час повітряної тривоги та роботи ППО вона стояла біля вікна.

У дівчини діагностували відкрите пошкодження грудного відділу хребта. Її тієї ж ночі госпіталізували в реанімацію Хмельницької обласної лікарні. Мати постраждалої розповіла, що у дівчини контузія легень та контузія спинного мозку.

Відео дня

Ще вчора постраждалу прооперували медики. Саме втручання було тривалим та минуло успішно. Та наразі дівчина не відчуває ніг. Попереду в неї тижні лікування в стаціонарі та місяці реабілітації. Про це Суспільному повідомив Володимир Монастирський, заступник директора обласної лікарні з хірургічної роботи.

— Будь-яке оперативне втручання на спинному мозку — це складне втручання. Тому що наркоз проводиться в положенні пацієнта на животі. Проводив операцію головний нейрохірург, завідувач відділення нейрохірургії. Вона пройшла вдало. Але наскільки відновиться функція нижньої половини тіла ще зарано говорити, — каже хірург. 

Медик додає, що наразі життю постраждалої загрози немає. Але вона не відчуває нижніх кінцівок.

— Пацієнтка буде потребувати досить тривалого, не один тиждень, стаціонарного лікування, а потім ще не один місяць реабілітації. За умови, якщо у післяопераційний період не буде ніяких ускладнень, — каже Монастирський.

Про саму дівчину відомо, що вона навчається на перекладача в Острозькій академії. Цьогоріч вступила на перший курс. Додому, в Старокостянтинів, приїхала на свята. 

Нагадаємо, за словами рідних, одразу після поранення “швидка” не могла оперативно прибути на виклик. Працівники екстренки пояснили — все тому, що під час обстрілів вони не працюють. Але на зв’язку з родиною постраждалої весь час був лікар. Він консультував сім’ю як діяти до приїзду медиків. 

— Бригада швидкої допомоги працювала згідно із законодавством. Це була "червона зона", де жодні служби під час обстрілу не працюють. Бригада прибула через 30 хвилин від початку виклику. Дитині 17,5 років. Весь час з нею контактував наш лікар, який координував дії до приїзду бригади екстреної медичної допомоги. Дитина була некритична, — розповіла директорка обласного центру екстреної медичної допомоги Лариса Чубенко. 

Нагадаємо, сьогодні окупанти знову здійснили масовану ракетну атаку по Україні. Під остріл потрапили Харків та Київ. Окупанти вдарили майже сотнею крилатих ракет по цих містах. Про наслідки атаки читайте у матеріалі Ракетна атака по Україні: основна інформація

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Катерина Мудрик

    Дай Бог одужання
  • Тетяна Мельник

    Боже, врятуй дівчинку
  • Вера Пухниченко

    🙏🤗🙏

keyboard_arrow_up