Судили поліцейського, який п’яний бився головою об капот в Старій Синяві

Судили поліцейського, який п’яний бився головою об капот в Старій Синяві
  • В липні в Старій Синяві поліцейський зупинив двох хлопців на скутері за порушення ПДР.

  • Тоді з’ясувалося, що працівник поліції був п’яним.

  • Він бився головою об капот службової машини і вдарив цивільного.

  • Чи визнав суд його винним?

Все сталося 11 липня. На годиннику було близько 23-ої. У селищі Стара Синява на Хмельниччині тимчасово виконуючий обов’язки начальника місцевого відділення поліції Сергій Бондар зупинив хлопців на скутері. Нібито за порушення ПДР. Викликав на місце патруль.

На місце прибув і батько одного з хлопців Юрій Кравчук. Він зрозумів, що поліцейський п’яний. Викликав поліцію та почав знімати Сергія Бондаря на відео. Той перебував у службовій формі біля службового автомобіля, на якому той їздив.

За фактом події було призначено службову перевірку. Працівника поліції від роботи було відсторонено. 21 вересня справу розглядав Старосинявський районний суд.

Відео дня

Позиція поліцейського в суді

На розгляд справи Сергій Бондар не з’явився. Натомість надав суду письмові пояснення. У них просив закрити справу за відсутністю в його діях складу адмінправопорушення. 

Крім того, він вказав, шо у зазначений в протоколі час та місце не керував автомобілем і не був водієм. А ще - не вживав алкоголю чи інших препаратів, тож п’яним не був. Оскільки він відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння - цей факт доведений не був. Також Сергій Бондар зазначив, що працівник поліції, який здійснював оформлення матеріалів, його в той час не бачив, не зупиняв і не обстежував.

Сергій Бондар був переконаний, що протокол, складений його ж підлеглими (прим. автора) містить недоліки. Мовляв, так звані потерпілі були упередженими, бо він їх зупинив за порушення правил ПДР. 

За його словами, нагрудний запис з бодікамери поліцейського був пошкоджений. Тож цей доказ він теж вважає неналежним.

Адвокат Сергія Бондаря в суді додала, що свідки події є громадськими активістами. Вони намагалися тиснути на працівника поліції, погрожували йому та принижували.

Визнали винним і наклали штраф

Заслухавши все вище описане, суддя Світлана Гринчук визнала винним Сергія Бондаря за частиною 1 статті 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). 

На нього наклали штраф у вигляді 17 тисяч гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на 1 рік. Також з нього стягнули судовий збір в сумі 536,80 гривень. Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення.

Передісторія

У той скандальний вечір під час спілкування Сергій Бондар не стримав своїх емоцій та вдарив цивільного. Потім намагався розбити ногами його телефон й почав бігати за чоловіком. Зупинити його не могли підлеглі поліцейські, які були на місці.

Коли Сергій Бондар бігав за чоловіком, він намагався щось вихопити з району пояса. Наздогнати Юрія Кравчука він ніяк не міг. Останній поміж слів викрикнув “Алкаш, фізо здай”. Так він натякав на погану фізичну форму поліцейського, який до того ж впав під час біганини. При цьому Юрій Кравчук, з його слів, нормально не бігав із 2014 року, коли отримав вогнепальні поранення на Інститутській у Києві. Він є учасником Революції Гідності.

 - Кусок ноги немає, відсутній. 2 пластини, 19 шурупів. То я ледь ходжу. А тут прийшлося реально бігати, втікати від цього покидька, щоб він там не наздогнав, - розповів Юрій Кравчук у коментарі каналу “Адвокат Болтик”.

Далі на місце прибула інша поліція - за викликом на стан та дії Сергія Бондаря. Його затримали і одягнули кайданки. Коли це відбувалося, Бондар бився головою об капот автомобіля. Далі його повезли в Летичів. В медзакладі його мали перевірити на вміст алкоголю в крові.

Бондар відмовився проходити огляд. Також він накинувся з кулаками на свого підлеглого. Той хотів зупинити начальника, який намагався піти геть з лікарні. Натомість отримав кілька ударів в лице та в живіт.

Юрій Кравчук розповів адвокату ще деякі деталі того вечора. Щодо стану сп’яніння поліцейського, то він, за словами чоловіка, мав різкий запах алкоголю з рота. Також помітний вплив спиртного був на його вимову. Не міг зв’язати речення та погано вимовляв слова.

Виявилося, що п’яним був не тільки Бондар. Принаймні, про це повідомив Юрій Кравчук. За його словами, на вміст алкоголю перевірили заступника начальника відділу поліції та ще двох правоохоронців. В першого виявили 0,9 проміле, в інших по 0,4 проміле.

Коли поліцейські почали взнавати у Бондаря з ким і де він пив та в якій кількості, то “дози там просто катастрофічні”. Все це він пив в компанії з вищезгаданими правоохоронцями, яких перевірили на стан сп’яніння.

Нагадаємо, що розслідувати цю справу бралося ДБР. 

- Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством, за відсутності ознак катування та умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 365 та ч. 2 ст. 345 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, - розповідала раніше vsim.ua прессекретарка Теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук.

Читайте також: Смерть 54-річної пацієнтки у Хмельницькій обласній лікарні: чому рідні кажуть про байдужість медиків

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Валентин Ткачук

    я не розумію цих мужиків які влиають в себе літри горілки і потім ще й вихваляються шо закріплили це відром пива. це ж дно людської еволюції. там же ж за вечір мабуть половина мозкових клітин вимирає. сумно.
  • Andriy Opanasenko

    Видно в того поліцейського забагато енергії, та шось їм сумнопотрібно їм в в 100 кілометрові незабутні марші організовувати
  • 007

    Це його так керівник на планьорках навчив, мусор-долбодятел
  • Рома Томанец

    От чепуха )))

keyboard_arrow_up