Судова тяганина із «Ультрасервісом» може «потягнути» з бюджету мільйони

Судова тяганина із «Ультрасервісом» може «потягнути» з бюджету мільйони

Мерія тріумфує. Через суд забудовника зобов’язали знести п’ятиповерхівку на березі Південного Бугу. Але радіти зарано. ПП «Ультрасервіс» вже готує апеляцію.  А юристи кажуть - радикальна позиція влади може «витягнути» декілька мільйонів з бюджету Хмельницького. 

Господарський суд 25 квітня задовольнив позов міської ради.  Дана ділянка належить до земель водного фонду і будівництво бази відпочинку тут не дозволене законом.  І тепер ПП «Ультрасервіс» має знести свою недобудову. За власний рахунок. Але робити з себе крайнього забудовник не дасть. Має намір судитися з владою допоки їх не залишать у спокої.

 - Правда на нашій стороні. Ми пройдемо всі інстанції для того, щоб це довести, - прокоментувала «ВСІМ» засновник ПП «Ультрасервсіс» Ольга Плейзор.

«Ми будуємо законно»

Відео дня

Рішення про знесення будівлі суддя виголошував без присутності сторони відповідача. Захисник забудовника на засідання не з’явився. Свою відсутність  пояснив тим, що у цей же час був призначений допит по даній справі, але в іншому суді. Адвокат ПП «Ультрасервіс» Валентин Лучковський розповів «ВСІМ», що він хотів перенести засідання, але клопотання було відхилено. Тому позицію забудовника у залі суду ніхто не почув. Журналістам «ВСІМ» вдалося зв’язатися із засновником ПП «Ультрасервсіс» Ольгою Плейзор.  Жінка була небагатослівна, але дала чітко зрозуміти, що руйнувати будинок не збирається. Рішення суду планують оскаржувати. 

 - Чому суд вирішив, що будівництво було самочинним, зрозуміти не можемо. Підстав для цього не було, - каже адвокат ПП «Ультрасервіс» Валентин Лучковський. -  Ми ж не прийшли просто на пляж і почали там щось будувати. Маємо для цього всі документи. І брали ми їх не в Петьки чи Федьки. Ми отримали їх в відповідних державних органах та органах місцевого самоврядування. Ми не починали будівництва, поки не отримали всіх документів. На збір витратили близько 2 років.

Домовитися? Ні в якому разі

В «Ультрасервісі» кажуть - неодноразово намагались знайти спільну мову  із керівництвом міста. Та усі спроби хоча б поговорити з посадовцями були марними. В підприємстві не відкидають варіанту, що з мером вдасться зустрітися та домовитися.  Але яким чином – не зрозуміло. Валентин Лучковський вважає, що місто від їхнього об’єкту тільки виграє. Мовляв, нова база відпочинку та до 2 мільйонів на розвиток інфраструктури міста – це бонус, який отримає Хмельницький в разі успішного завершення проекту «Ультрасервісу».  У мерії шукати компроміс із своїм судовим опонентом не будуть. Про це заявив заступник міського голови Хмельницького Андрій Бондаренко.

 - Це землі водного фонду. Тому домовлятися про щось немає сенсу. Ми виступаємо лише за знесення будівлі. І робити це «Ультрасервіс» має за власні кошти, - прокоментував Андрій Бондаренко.

«Позов прокуратури – нам на руку»

Але не знесенням єдиним. Прокуратура добивається скасування рішення міської ради від 31.10.2012 року про надання в оренду ПП «Ультрасервіс» земельної ділянки розміром 0,38 га. Відповідний позов уже надійшов до суду. В ньому також йдеться про вимогу повернути землю в комунальну власність у попередньому стані. Адвокат «Ультрасервісу» вважає, що такий позов підприємству лише «на руку».

- Якщо це визнають, то буде взагалі красота. Ми відразу подамо позов про відшкодування збитків. «Ультрасервіс» будував, коли мав всі документи. Виходить, що неправомірними були дії не наші, а міської влади. Раз незаконно – будьте добрі відшкодовуйте збитки. А це не з кишень амбітних чиновників, а з бюджету.

При такому розвитку подій міський бюджет Хмельницького може втратити близько 30 мільйонів гривень. Саме стільки, за словами Валентина Лучковського, було вкладено в будівництво.

Пізно шукати винного

Зруйнують недобудовану базу чи ні – вирішуватимуть судді. Але якщо міська рада в кінцевому результаті виграє усі суди, то може постати питання, хто буде зносити. 

Чому?  Про це журналістам «ВСІМ» розповів адвокат Андрій Сітніков, який спеціалізується на будівельних справах.

 - Припустимо, що рішення господарського суду набирає чинності. Тоді постає питання, хто відшкодовуватиме затрати. Адже до моменту його прийняття діяльність підприємства була законною. Усі документи для початку будівництва вони мали, - каже Андрій Сітніков. – Дана ситуація – правова колізія. Якщо міська влада виграє всі суди, то може в майбутньому зіткнутися із великими проблемами. Є можливість того, що підприємство, припустимо, стане банкрутом. І демонтувати будівлю йому не буде за що. А рішення суду потрібно виконувати. 

Адвокат каже - сторонам варто віднайти компроміс. Мовляв, пізно вже судитися. Робити це потрібно було на старті процесу.  Ще до того, як над річкою виросла будівля.

Будувати не перестануть

Повний текст рішення господарського суду Хмельницької області буде складений до 29 квітня. З того дня «Ультрасервіс» матиме 10 днів для оскарження.  А поки забудовник роботи не припиняє.  Між іншим, дану справу розглядають також у Рівному. Ще на першому засіданні  в господарському суді Хмельницької області позивач подав клопотання про призупинення будівництва на час розгляду. Суддя відмовив і міська рада вирішила оскаржити рішення у Рівненському апеляційному  господарському суді.  Ухвали поки немає.

Яким буде розвиток подій в історії по скандальній забудові, дізнавайтесь, слідкуючи за оновленнями разом із «ВСІМ».Витяг із публічної кадастрової карти. На карті позначена ділянка, де будує ПП "Ультрасервіс".

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Анонім

    ви посадіт показово спочатку того хто дав розрішення на будівництво і наведіт порядок в земельних установах! Там даже на супер законне будівництво треба платити не мало грошей!!! Зробіть спочатку так шо б можна було поняти ту систему де строїти а потом когось думуйте наказувати!!! Жалко бізнесменів які вбахали кучу грошей а тепаер мають одні проблеми! Вже американці в торговий центр Європа вбахала 25 мільйонів доларів і афігенно так зразу закрили, через то шо тупі люди так би перейшли б туда старий новий ринок в цивілізацію! Ну закрилися вони чи ні но територія та всеодно укультуренахарашо стала! Хай наша влада краще розбирається з масовою вирубкою лісів в Хмельницькій області і почистить річку Південий Буг яка ваняє до ужаса просто! Там страшно коло неї ходити не то шо купатися чи відихати коло неї!

    Анонім reply Анонім

    А скільки вбухали у ринок за Хмельницьким на території Хмельницького району. Не дали відкритись, бо не вигідно для Хмельницького. А чому ж коли давали дозвіл не сказали, що відкритись не дадуть? Хто з такими "кидалами" захоче мати справу і інвестувати свої кошти, якщо сьогодні дозволять, а завтра заборонять.
  • Анонім

    Я не розумію наших Хмельничан строїться це вже добре для нашого міста! Построїли б гарну базу відпочинку - люди б мали робочі місця постійні, порядок б навели на тій території а так буде розваліна стояти, будут одні наркомани там лазити! і чому такий менталітет шо б всьо зруйнувати??? Слава Богу і дякувати заробітчанам з базарніками шо в нашому Хмельницьку так всього багато будується порівняно з другими містами! Через те шо Хмельницький настільки мертве місто в якому для молоді повний ноль перспективи і я переживаю шо в тих новостройках було кому жити через років 10!!!

    Анонім reply Анонім

    Не згідний, що для молоді немає перспектив у Хмельницькому. Наше місто - місто підприємців. Нехай стають підприємцями. Непогана, на мій погляд, перспектива.
  • PAL

    Да если дойдет до бюджетных денег, на это дело, то легче грохнуть вора - мельника с выскочкой - симчишина. Городской общак не трож.

    Анонім reply PAL

    Любитель розмовляти на злодійському жаргоні Симчишин сказав би, що на перо за таке можуть посадити.
  • Анонім

    Розумний адвокат і забудовник. Молодці. Чому вони мають відповідати за неправомірне рішення депутатів і чиновників? Так що плескайте хмельничани. За ваш кошт теперішня влада зробить собі піар. І чергового нового тролейбуса не бачити хмельничанам. 27 тролейбусів вже лежать на збитковому депозиті. Якщо не тролейбуси, то інші питання можливо було вирішити. На данний час можна лише констатувати, що теперішня міська влада не заробляє для розвитку міста, а витрачає шалено кошти хмельничан для свого піару. Як приклад збитковий депозит, руйнування МАФів, будівництв тощо, все це потребує затрат коштів з бюджету. А взамін нічого.

    Анонім reply Анонім

    Розумно, правильно і грунтовно - підтверджено, що влади в місті немає. Потрібно включати інстинкт самозбереження і не константувати а діяти. Не давати можливості цій владі займати ключові посади, що б потім був шаленний тиск  адмінресурсу. Чому мовчать опоненти? Чи всім начхати до виборів?

    Анонім reply Анонім

    Головне в корито їм менше накидати. Тоді вони може від голоду почнуть у людей перетворюватись, ближче до людей стануть.

    Анонім reply Анонім

    Депозит - теж піар. Але краще б вони сіли б подумали та й купили місту ті тролейбуси нові. за ті гроші дійсно можна було затаритися десь так на 25 тролів. Але говорити  і робити - різні речі. Санька з посіпаками вміє робити тільки перше.

    Анонім reply Анонім

    І нові тролейбуси були б прибутковіші, ніж старі. Бо багато людей віддає перевагу маршруткам по тій причині, що вони, хоча не ідельно кращі, але кращі за старі тролейбуси. Так би пасажиропотік збільшився б і це дало б надходження у бюджет і сприяло б розвитку транспортної бази Хмельницького тролейбусного управління. Але теперішня влада поступила не по господарницькі, а по вчительські, по злодійські тобто просто поклала гроші платників податку у міський бюджет на депозит, який 100% виявиться збитковим через інфляцію.  Хоча можливо для влади цей депозит не буде збитковим, якщо діє корупційна схема із депозитом. Чесний господарник би так ніколи б не зробив.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up