Тероборонівці Хмельниччини отримали бойовий прапор (ФОТО, ВІДЕО)

Тероборонівці Хмельниччини отримали бойовий прапор (ФОТО, ВІДЕО)
Тут і далі фото зі сторінки 106-ї бригади ТрО ЗСУ Хмельниччини
  • Президент України підписав грамоту, яка додавалась до бойового стягу. 

  • Як проходила церемонія вручення та яким ще підрозділам вручили почесний прапор.

Напередодні Дня Збройних Сил України 106-та окрема бригада Сил Тероборони ЗСУ отримала бойовий прапор. Це підрозділ з Хмельниччини. 

Бойовий стяг командиру бригади полковнику Валентину Бігусу вручив командувач Сил ТрО ЗС України генерал-майор Ігор Танцюра під час офіційних заходів у столиці. Про це йдеться на сторінці військового формування. 

Відео дня

Володимир Зеленський підписав грамоту, яка додається до стягу. 

— Вручити бойовий прапор 106-й бригаді Територіальної оборони як символ честі, доблесті та слави, як заклик до кожного військовослужбовця Збройних Сил України віддано служити українському народові, мужньо, вміло і непохитно боронити Українську Державу, — йдеться в документі. 

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній поблагословив кожного воїна Збройних Сил України  повернутись додому живим, з перемогою та освятив бойові прапори вручені бригадам Сил територіальної оборони.

— Вручення Бойових прапорів — це визнання бойових заслуг підрозділу. Знамена малинового кольору (як кольори козацьких стягів малинової барви) із написом "За Україну, за її волю" та назвою підрозділу отримали бригади, які відзначилися у боях, — зазначають Сили Територіальної оборони ЗСУ. 

Нагадаємо, що 106-та окрема бригада територіальної оборони Сил ТрО ЗСУ була офіційно сформована 27 червня 2018 року.

Від початку повномасштабного російського вторгнення військовослужбовці бригади у складі підрозділів беруть безпосередню участь в бойових діях, звільняючи захоплені українські території на різних ділянках фронту.

Хто ще отримав почесний стяг

Загалом у Києві бойовий прапор вручили таким підрозділам тероборони:

Саме ці підрозділи Сил ТрО ЗСУ виконують бойові завдання на найбільш загрозливих напрямках на Донеччині, Луганщині, Запоріжжі, Херсонщині, Харківщині, звільняючи українську землю від російських окупантів, тримають наш північний кордон.

Нагадаємо, 6 грудня відзначаємо День Збройних Сил України. Дізнавайтесь історію свята та зберігайте привітання для захисників у матеріалі 6 грудня відзначають День Збройних Сил України. Історія свята та привітання для захисників

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Самвел Галстян

    слава
    героем
  • Катерина Савицька

    Боже захисти наших воїнів!

keyboard_arrow_up