Тільки через рієлторів. В Україні можуть продавати нерухомість по-новому

Тільки через рієлторів. В Україні можуть продавати нерухомість по-новому
Фото ілюстративне
  • У Раді планують заборонити оренду і продаж житла без рієлторів.
  • А експерти з нерухомості мають складати тести на кваліфікацію.

У Раді зареєстрували новий законопроєкт "Про рієлтерську діяльність". Згідно документу, продати, купити або ж орендувати нерухомість буде законно лише через рієлторів. Таким чином депутати думають вивести галузь з тіні. Про це пише "Економічна правда". В свою чергу, рієлтори повинні будуть проходити іспити на свою кваліфікацію. 

Усіх рієлторів хочуть внести до Єдиної інформаційної бази. Якщо ж вони не будуть там зареєстровані - у їх діяльності можна буде сумніватись. Вся база буде переглядатись онлайн і має стати публічною. 

Які ще планують внести зміни: 

Відео дня
  • Передбачається, що база дозволить систематизувати і швидко шукати перевірену інформацію про житло 
  • Рієлтор буде проводити паспортизацію об’єктів, без якої не можна буде зробити рекламу
  • За невиконання цієї вимоги законопроєкт передбачає штраф у 47,2 тисячі гривень.
  • Також хочуть зробити штрафи і за роботу без рієлторських свідоцтв. Озвучили суми - від 8,5 до 17 тисяч гривень із конфіскацією прибутку. Повторне порушення буде каратися від 17 до 34 тисяч гривень (також з конфіскацією прибутку).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • ttt432

    Можно подумать у них усиленно отбирают хлеб.
  • Тетяна Ліщук

    Дурдом,тільки ріелтори могли написати такий законам.
  • Ігор

    жесть. те що відповідальність реєлторів ввести потрібно, це так. але навіщо одразу навязувати їхні послуги? вони як криси, їх потрібно гнати з нашого суспільства
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up