У багатоповерхівці в Славуті вибухнув газовий балон (ФОТО, ВІДЕО)

У багатоповерхівці в Славуті вибухнув газовий балон (ФОТО, ВІДЕО)
Тут і далі фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Пенсіонер знайшов пальник та вирішив ним скористатися. 

  • Під’єднав до газового балону і запалив. 

  • Поки відійшов в іншу кімнату — пальник вибухнув. 

У середу, 11 січня, о 12:03 рятувальникам Славути місцеві повідомили, що в одній з багатоповерхівок трапився вибух. Про це розповідають в управлінні з надзвичайних ситуацій. 

Це сталось на третьому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку на вулиці Князів Сангушко. Рятувальники, які прибули на виклик побачили, що вибухнув газовий балончик для пальника ємністю 0,4 літри.

Власник помешкання розповів надзвичайникам, що знайшов пальник та вирішив перевірити його на справність. Для цього купив до нього балон. 

Відео дня

— Коли під’єднав балон до пальника та спробував запалити, в мене не вийшло, бо не було іскри, тому взяв сірники. Вогонь швидко спалахнув. Я кинув пальник в умивальник на кухні та хотів ввімкнути воду. Однак через полум’я це не вдалося. Я пішов до ванної, де почув сильний вибух, — розповів власник помешкання.

Внаслідок вибуху пожежі не було, однак, вибило шибки на балконі та в кімнатах, пошкодило речі домашнього вжитку. Добре хоч сусідні помешкання не постраждали. Рятувальники на місці події зняли аварійні елементи балконної рами.

 

Рятувальники додають, що, на щастя, ніхто не постраждав, однак, історія 71-річного чоловіка насправді повчальна. 

— Якщо не вмієте, або не впевнені в справності приладу, то ні в якому разі не використовуйте його. В цьому випадку чоловікові пощастило, але подібний збіг обставин один на мільйон, тож не повторюйте подібного, — кажуть надзвичайники. 

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони та пальники в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Як користуватися газовим туристичним пальником

А ви використовуєте подібні речі у себе вдома, коли у вас немає світла та чи дотримуєтеся правил їх використання?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач47

    Мабуть чоловік замовив пластикові вікна на балкон, а вартість демонтажу старих вікон виявилась зависокою для нього і він вирішив у такий спосіб швидко і відносно дешево демонтувати старі вікна.
  • ЧитачЧитачів

keyboard_arrow_up