У «Дії» з'явився ще один COVID-сертифікат: як згенерувати

У «Дії» з'явився ще один COVID-сертифікат:  як згенерувати
Ілюстративне фото
  • У застосунку з’явилась можливість згенерувати сертифікат про негативний ПЛР-тест. 

У застосунку «Дії» можна згенерувати ще один різновид COVID-сертифікату. Мова йде про негативний результат ПЛР-тесту. Документ діє 72 години з моменту здачі аналізу. Бета-тестування таких сертифікатів стартувало 1 листопада. Про це повідомляє інформаційне агенство УНІАН. 

Як згенерувати:

Згенерувати сертифікат про негативний ПЛР-тест можна в аналогічний спосіб, як COVID-сертифікат про вакцинацію. Після оновлення застосунку в PlayMarket, AppStore або AppGallery в "Дії" треба натиснути "Послуги", вибрати пункт "COVID-сертифікати" та натиснути "Згенерувати сертифікат".

Відео дня

Дані підтягуються автоматично після того, як користувач дасть згоду на отримання даних з Електронної системи охорони здоров’я. Сертифікат буде відображатись поруч з іншими цифровими документами в застосунку. 
 

 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Арсен Ільченко

    🤣 Прям необхідність))
    Я можу на словах згенерувати все що потрібно
  • Lena Selezneva

    Уважаемая редакция , просьба уточнить каким образом должны быть сгенерированы QR коды (и на каких носителях в т.ч) у тех,кто прошел полный курс вакцинации ,но по каким-то причинам не имеет возможности установить данное приложение (банально - допотопный телефон по финансовым или идейным соображениям)
    Массовая вакцинация это одно, но коллективные походы в плеймаркет это уже на грани оккультного.
    Ждем.

    Читач78 reply Lena Selezneva

    Через портал "Дии" с компа можно распечатать, у меня тоже сегодня этот вопрос возник, на телефон не хочу приложение устанавливать. В бумажном виде распечатывается, с QR-кодом.

    Lena Selezneva reply Читач78

    ну так во вчерашней статье чуть ли не на тысячу комментов уже идет обговорение,что только через Дию сканировать возможно. Насколько я понимаю там речь как раз о том,почему все обязаны пользоваться данным приложением

    Читач78 reply Lena Selezneva

    Во вчерашней статье беспредметный хейт и холивар, а не обсуждение)))
    Насчет кодов: дословно, что прочитал Ляшко:
    Більше того, відповідно до змін, тепер на працівників закладів культури, харчування тощо накладатиметься обов’язок перевіряти відвідувачів не просто на наявність COVID-сертифікату, але й також перевіряти його чинність. Зробити це можна буде за допомогою додатку “Дія” в смартфоні. У випадку недотримання вимог на власника закладу очікуватиме штраф у розмірі від 34 до 170 тисяч гривень.

    – Окремо зазначу: представники закладів мають не просто запитувати про наявність сертифікату чи перевіряти їх візуальну наявність, а повинні зчитувати QR-код сертифікату. Для зчитування не потрібно додаткових додатків чи засобів. Достатньо своїм додатком “Дія” зчитати QR-код. Після зчитування на смартфоні перевіряючого відображатиметься статус COVID-сертифікату: чинний чи не чинний. Без перевірки та зчитування COVID-сертифікат не вважається наданим та перевіреним.
    Т. е. посетитель должен предоставить сертификат с QR-кодом (не говорится, что обязательно в приложении, бумажные сертификаты с портала Дия тоже с QR-кодом), а сотрудник должен с помощью своего приложения Дия считать этот код и проверить, действителен ли сертификат.

keyboard_arrow_up