У Хмельницький приїхали німці. Привезли 5 пожежних машин

У Хмельницький приїхали німці. Привезли 5 пожежних машин
  • 5 машин передали для українців.

  • 4 із них будуть працювати на Хмельниччині.

  • Інша служитиме в зоні бойових дій.

У Хмельницькому сьогодні, 19 січня, на майдані Незалежності зібралися волонтери, керівництво області та гості з Німеччини. Вони прибули в Хмельницький через передачу п’ятьох автівок українським рятувальникам. Все це відбулося за сприяння громадської організації Мистецька сотня «Гайдамаки».

Волонтери ГО за час повномасштабної війни вже доставили в Україну понад 150 автівок. Зокрема - для потреб військових. Наразі передача пожежних машин - друга крупна партія, яку вдалося привезти в Хмельницький. Минулого місяця з Польщі доставили 7 автобусів. Більше про це дізнавайтеся в окремому матеріалі. 

Відео дня

Під час передачі автівок німцям подякував перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. Він додав: «Величезна вдячність. Завдяки підтримці та співпраці сьогодні маємо такий важливий крок в зміцненні матеріально-технічної бази наших підрозділів».

Голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк також подякувала за надання техніки. Мовляв, це важливо для якісної та ефективної роботи рятувальників.

На майдані Незалежності також був присутній перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Хмельницькій області Олександр Свірчук. Він повідомив, що постановка на бойове чергування переданої пожежної драбини та автоцистерн - запорука злагодженої роботи рятувальників. І відповідно - вчасного надання допомоги мешканцям Хмельниччини. 

Німців, які прибули в Хмельницький, нагородили подяками від Хмельницької ОВА та обласної ради. Наприкінці заходу волонтера Олександра Попова підняли на пожежній драбині над майданом Незалежності. Також над площею розгорнули жовто-блакитний прапор. 

Читайте також: У Хмельницькому зробили капремонт 17-річного тролейбуса

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анна Сторожук

    Заголовок статті, журналИстика немає слів
  • Остап

    І Фіолетова тут як тут пропіаритись встигла.

keyboard_arrow_up