У «Хмельницькобленерго» прокоментували штраф у 85 тисяч

У «Хмельницькобленерго» прокоментували штраф у 85 тисяч
Ілюстративне фото
  • Нацкомісія виявила порушення у відключеннях та наклала штраф.

  • Ситуацію прокоментував технічний директор «Хмельницькобленерго».

На «Хмельницькобленерго» наклали штраф у 85 тисяч гривень за порушення норм щодо відключень світла. Зокрема, перевірка встановила, що у графіках не було певних адрес. Крім того, була перевищена максимальна тривалість відключень. Перевірку проводили фахівці Національної комісії з регулювання електроенергетики протягом 15 листопада — 27 грудня минулого року. Про накладення штрафу стало відомо кілька днів тому, 31 січня.

Сьогодні, 2 лютого, у «Хмельницькобленерго» відбувся брифінг, присвячений відключенням світла. Зокрема, там прокоментували й штраф за порушення.

— Визначили, що компанія, яка розподіляє той об’єм («Хмельницькобленерго» — прим. авт.), який дали можливість, відповідає за все. Відповідно, визначили крайніх. Крайньою є компанія, яка розподіляє електричну енергію, а по факту, я хочу наголосити, відбувається війна, і всі наслідки, які ми зараз маємо — це прямі наслідки ворожих дій, і тут є лише один ворог, який призвів до цієї ситуації, — сказав технічний директор «Хмельницькобленерго» Олексій Філіпчук.

Відео дня

Також він розповів, що штраф був мінімальним, і адмінпротокол на товариство не складали, оскільки для цього не було підстав. Ще технічний директор згадав, що чимало користувачів соцмереж схвально відгукнулися про штраф для підприємства. Прокоментував він це так:

— Тих людей, які за це пораділи, мені навіть трохи шкода, тому що від чого радіти і що це змінить у ситуації? Ці кошти, які б ми направили для виплати премій, для відновлення обладнання, були витрачені до бюджету.

Ще Олексій Філіпчук зазначив, що, на його думку, штрафувати будуть всіх операторів розподілу в Україні почергово. Втім, він вважає, що проблеми це не вирішує, навіть якщо перевірок та штрафів будуть десятки.

Також технічний директор розповів, що зарплати працівникам «Хмельницькобленерго» зараз виплачують з кредитних коштів. Їх компанія вже використала на суму до 100 мільйонів гривень. При цьому дохід компанії значно знизився — приблизно удвічі. Все через те, що він залежить від обсягу розподіленої електроенергії. Адже чим менше електроенергії постачається, тим менше нараховується плати за розподіл.

— Коли відбувається відновлення внаслідок ракетного удару, стовідсоткова підтримка — «молодці!» Коли поруч не прилетіло, а ситуація в системі критична і нам доводиться її рятувати, зробивши відключення, відразу починається загальний хейт працівників, ніби вони умисно роблять неправильні дії, — сказав Олексій Філіпчук.

Повне відео з брифінгу «Хмельницькобленерго» переглядайте нижче.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (39)
  • Tamara Priymak

    Штраф накладено за те , що в переліку відключень не було певних адрес, значить світло відключали не всім , відповідно тим кому відключали , світло відключали на довше. Який же це справедливий розподіл?
  • Вікторія Олександрівна

    Йому шкода...
    Я його хочу сильно бити..Дуже сильно бити..
    Опалення жодного разу не вмикалось,через те що світла нема,більше половини доби,і є тільки вночі, і то не факт.
    А йому шкода...
    Хай би вже мовчало..Бо хочеться ту морду розірвати на стрічки.
  • Анна Фурман

    Їх ще треба було навчити складати графіки, бо вони склали розклад: ввечері без світла сидять одні і ті ж. І не штрафи накладати, а звільняти з посад!
  • Оксана Полодюк

    Мало дали

keyboard_arrow_up