У Хмельницькому хочуть перейменувати ще більше 80 вулиць

У Хмельницькому хочуть перейменувати ще більше 80 вулиць
У Хмельницькому закінчилось обговорення нових назв для 84 вулиць та провулків. Хмельничани могли надсилати свої пропозиції, скаржитись чи обурюватись. Однак за місяць обговорення від містян надійшло всього лише чотири звернення.
 
Сьогодні, 22 березня, члени топонімічної комісії вкотре зібрались, аби обговорити перейменування вулиць. На засіданні було затверджено перелік усіх пропозицій. Усі вони відправляться на розгляд депутатів. Що буде далі – вирішуватимуть на сесії міської ради. 
Засідання почалось з того, що голова і секретар міської ради Михайло Крива подякував усім членам топонімічної комісії за всю роботу. Адже тепер на карті Хмельницького є майже 50 нових назв вулиць і провулків. 
- Нам ще передбачається дуже багато роботи. Наразі напрацювали Ми з вами 84 пропозиції щодо перейменування вулиць. Протягом двох місяців вони обговорювались. За останній місяць було лише 4 звернення від хмельничан, - каже Михайло Кривак.
У першому мешканці підтримали пропозицію комісію про перейменування вулиці Московської у Лезневому. Вона може носити ім’я Костя Місевича. 
Ще одне звернення стосувалось вулиці Купріна, в якому містяни просили залишити цю назву. Нагадаємо, була пропозиція перейменувати Купріна на вулицю Симона Петлюри. В інших листах хмельничани наполягали залишити вулиці Ціолковського та Суворова без міну. 
 - Наша місія – запропонувати розумні, виважені пропозиції, що ми власне і робили. Інша справа – як це буде сприйматись тими органами, які мають забезпечити їх реалізацію. Ми повинні робити свою роботу, -  зазначив голова топонімічної комісії Кривак. Ось деякі вулиці Хмельницького, які вже скоро можуть носити нові назви:
Вулиця Восьмого Березня – Ольги Мак
Вулиця і провулок Білгородська(ий) – гетьмана Павла Скоропадського
Вулиця Гагаріна – Старобульварна
Вулиця Молодої Гвардії – провулок Григорія Сковороди
Вулиця провулок Гончарова – Микити Годованця
Вулиця Декабристів – князя Святослава
Вулиця Зої Космодем’янської – Василя Вишиваного
Вулиця Купріна – Симона Петлюри
Вулиця Курчатова – Романа Шухевича
Вулиця Московська – Костя Місевича
Вулиця Мічуріна – Мальовнича
Вулиця, провулок і проїзд Суворова – Назарія Яремчука
Вулиця Толстого – Василя Симоненка
Вулиця Ціолковського – Героїв АТО
Вулиця Грибоєдова – Волонтерська.
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Bohdan Chodniewicz

    Купрін написав багато про наше місто. Не варто перейменовувати.
  • Анонім

    Роман "Війна і мир" як переназвете? "Зрада і перемога?" Толстой, Мічурін, Ціолковський, Гагарін .... - ці прізвища відомі у світі не через свою національність чи громадянство. Треба було людям обгрунтувати необхідність перейменування, а то читаєш - якийсь маразм.

    Анонім reply Анонім

    Щодо Мічуріна- це звичайна радянська пропаганда, ніяких заслуг він не мав.
  • Анонім

    Больше ада, больше угара!
  • Анонім

    А чому немає вулиці Героїв Помаранчевої Революції? Давайте назвемо. Нехай наші вулиці називаються так, щоб було завжди смішно)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:33 «Батьківщина» проти чергового збільшення ціни на електроенергію (пресслужба ВО «Батьківщина») 16:06 Йому було 18. Хмельницький прощатиметься з «азовцем» Павлом Фостиком photo_camera 15:31 «Укрпошта» продаватиме на аукціонах посилки, які не забрали за пів року 14:55 У Хмельницькій АЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі Від читача 18:28 Актуально про серцево-судинні захворювання | завідувач ВІКІР №1 КНП "ХОССЦ" Юлія САВІЦЬКА (відео) 14:11 Аудитори знайшли корупційні порушення в Кам’янець-Подільській фортеці 13:38 Пожежа на Грушевського: з багатоповерхівки рятували людей і кота photo_camera 13:02 Хмельницькі підприємці отримали по 250 тисяч гривень мікрогрантів photo_camera 12:43 У Лезневому обкрадали будинки. Підозрюваного затримали 12:14 Валюти помітно здорожчали. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:33 148 жінок з Хмельницької громади мають звання «Мати-героїня» photo_camera 10:46 У ДТП біля Славути травмувався велосипедист 10:24 На Хмельниччині можливі погодинні відключення світла 09:13 На Хмельниччині перевірятимуть автівки, речі та службові приміщення 20:31 «Такі діти народжуються раз в століття», – мати про загиблого 28-річного Богдана Власюка photo_camera 19:03 Взуття за 10 гривень, посуд – за 100. Репортаж із «барахолки» біля Кам’янецького переїзду photo_camera 18:22 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: кращі голи тижня (ВІДЕО) play_circle_filled 17:43 Двох братів підозрюють в організації схем кібершахрайства: виманили 4 мільйони, — прокуратура 17:20 Розбита голова та пошкоджене майно: деталі конфлікту між УПЦ та ПЦУ в Красилові play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up