Таблички з новими назвами вулиць у Хмельницькому встановлять до кінця року

Таблички з новими назвами вулиць у Хмельницькому встановлять до кінця року
Міська влада перейменувала уже всі необхідні відповідно закону вулиці та провулки міста. Та це лише один з кроків в процесі декомунізації. На черзі - демонтаж старих табличок та встановлення нових.

У Хмельницькому в 2016 році перейменували 48 вулиць та провулків. Зроблено це було відповідно до закону про декомунізацію. Виявляється, що процес перейменування вулиць продовжиться.

- Закон про декомунізацію ми виконали. Але робота топонімічної комісії на цьому не завершується. Над перейменуванням вулиць працюватимемо й надалі. Але вже в іншому форматі, - розповідає «ВСІМ» секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак. – Далі вивчатимемо пропозиції та звернення від громадян. Усі ці зміни в подальшому розглядатимуться лише на сесіях міськради.

Та й це ще не все. Виконану роботу топонімічної комісії та підтримання документу міським головою можна назвати лише формальністю.  Далі потрібно братися за виконання – заміну табличок із назвами вулиць та провулків. Робитимуть це міські комунальники.

Відео дня

- Завдання перед нами вже поставлене. Зараз опрацьовуємо все. Обраховуємо те, скільки потрібно замінити табличок та кошторис. Міська влада пообіцяла нам виділити всю необхідну суму. Тому плануємо, що завершимо всі роботи до кінця року, - коментує «ВСІМ» начальник управління житлово-комунального господарства Хмельницької міськради Віктор Чапайда.

Про те, скільки коштів потрібно витратити із міського бюджету на виконання комунальниками практичної декомунізації, посадовець поки не говорить. Виявляється, що фінансову сторону питання топонімічна комісія й не розглядала. Мовляв, їхнє завдання – розгляд пропозицій та їх подальше подання на затвердження. 

Окрім заміни табличок, комунальники також мають демонтувати або ж закрасити різноманітні таблички та зображення, які підпадають під декомунізацію. Відповідні розпорядження вони вже отримали. Зараз просто очікують сприятливої погоди.

Щодо зображення серпу та молоту, яке красується на п'ятиповерхівці поблизу філармонії, то поки розглядають варіант простого фарбування стіни. Та Віктор Чапайда не виключає, що можуть обрати варіант із черговим стріт-артом.

Читайте також: Рибалка на Бандери: що думають про нову назву мешканці вулиці
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • PAL

    Все это говорит, что старые методы управления , совдеповские,в действии. Партия сказала НАДО, свободовцы ответили - ЕСТЬ.
  • Харитонова Оля

    Переименовывания против воли жителей Хмельницкого. Переименовывания названий улиц с Настоящих Героев Украины на вшивых недобитков, дьявол (противник) - все наоборот - поклонение сатане. Ну, что ж, поклоняйтесь - расплата придет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up