У Хмельницькому можуть зупинити 151 ліфт. Якщо ЖЕКи програють суд

У Хмельницькому можуть зупинити 151 ліфт. Якщо ЖЕКи програють суд
Ліфт на Подільській, 12 - один з тих, які мали б зупинити
  • Через порушення правил безпеки суд зобов’язав відключити ліфти у хмельницьких багатоповерхівках.
  • Та зупиняти підйомники ЖЕКи не збираються і вже подали апеляцію.
  • Якщо суд програють, то ліфти, яким більше 25 років, відключать.

Ще у жовтні інспектори Держпраці проводили планову перевірку в хмельницьких ЖЕКах. Саме тоді вони виявили неточності у паспортах ліфтів. Кажуть, що комунальники не отримали дозвіл на подальшу експлуатацію підйомників після того, як закінчився граничний термін у 25 років.

Порушення правил безпеки знайшли у ліфтах, які знаходяться на балансі ЖЕКу № 1 і ЖЕКу № 5. З позовом управління Держпраці звернулось до суду. Він виніс рішення зупинити 151 ліфт. Не працювати підйомники мали б до того часу, поки комунальники не проведуть експертну оцінку для них.

В управлінні ЖКГ кажуть, що ліфти-ветерани перевіряло СРБП “Хмельницькліфт”, яке і займається обслуговуванням підйомників. Їхні фахівці проводили експертизу для підйомників і продовжили їхній термін експлуатації ще на 5 років.

Відео дня

- Вони знайшли два порушення. Те, що ЖЕКи не отримали дозвіл на експлуатацію ліфтів і те, що ліфти, яким більше 25 років, не пройшли позачерговий огляд. Але ліфти не потребують повторного дозволу на експлуатацію, бо їм його видавали ще як тільки вони запрацювали. Також вони не зауважили, що експертизу ми робили. “Хмельницькліфт” має право її проводити, - пояснює заступник начальника управління ЖКГ Хмельницької міськради Володимир Путін.

Обидва хмельницькі ЖЕКи, яких зобов’язали відключити ліфти, вже подали апеляційні скарги до суду. Зупиняти роботу 151 ліфта не планують. Чекають рішення.

- Поки нам ще не призначили розгляд справи. Але як тільки буде рішення апеляційного суду, будемо його виконувати. Сподіваємось, що виграємо. Але якщо програємо, тоді і будемо змушені відключити ліфти, - каже Володимир Путін.

Аби дізнатись, чи зупинять ліфти у хмельницьких багатоповерхівках, слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up