У Хмельницькому погасили воєнну марку до річниці Незалежності України

У Хмельницькому погасили воєнну марку до річниці Незалежності України
Тут і далі фото з сайту ОВА
  • Церемонія спецпогашення відбулася на Майдані Незалежності.

  • У ній взяв участь Герой України Дмитро Чавалах. 

  • Блок-марка коштуватиме 60 гривень, але на купівлю встановили обмеження.

Укрпошта випустила лімітовану серію марок та конвертів до 31-ї річниці Дня Незалежності України. Вони мають символічну назву “Вільні, Незламні, Непереможні”. 

Символічним є й те, що саме сьогодні виповнюється рівно шість місяців з того дня, як Україну за три дні мала захопити “друга” армія світу, зазначають в обласній адміністрації.

Автором нової серії є художник Антон Хрупін. Що зображено на марці:

Відео дня
  • у центрі — маріупольський театр із написом «діти»
  • розбитий вокзал у Краматорську і валізи загиблих
  • зруйновані автівки
  • грудне маля з матір’ю
  • український захисник.
Фото "Укрпошти"

У Хмельницькому ж процедура спецпогашення марки “Вільні, Незламні, Непереможні” відбулася на Майдані Незалежності, біля фотогалереї пам’яті Героїв, які віддали життя за Україну. До церемонії долучилися:

Як Дмитро Чавалах став Героєм

Дмитро Чавалах родом із села Соколівка Ярмолинецької тергромади. Хлопець має військову освіту. Перший бойовий досвід юнак отримав ще у 2014 році, він є учасником АТО. 

Рівно 6 місяців тому, 24 лютого, у день повномасштабного вторгнення, Дмитро був на Херсонщині. Лейтенант керував підрозділом піхоти. Прориваючи ворожу оборону на Антонівському мосту в Дмитра Чавалаха поцілив російський снайпер. Його вважали безвісті зниклим. 

Згодом Володимир Зеленський присвоїв Чавалаху звання Героя України та нагородив його орденом “Золотої Зірки”, посмертно. Та хоробрий юнак вижив. Він три місяці переховувався в родини на Херсонщині, під ворожою окупацією. Аж поки таємно не виїхав до сусідньої області та дістався врешті на Хмельниччину. Подробиці історії читайте в матеріалі Хмельничанин Дмитро Чавалах отримав Героя України за прорив на Херсонщині

— Сьогодні з нами також Герой України Дмитро Чавалах, який звання отримав посмертно, але він вижив — зараз Живий і Незламний! — зазначив на своїй сторінці Микола Громов. 

Очільник області Сергій Гамалій же переконаний, що “зовсім скоро, у кожному куточку нашої країни відбудеться спецпогашення марки, присвяченої нашій Перемозі!”

Варто зазначити, що блок-марка разом із конвертами випущена тиражем в 1 мільйон примірників. Таке стається вперше за час повномасштабної війни, додають в “Укрпошті”. Вартість їх становить 60 гривень. Однак на купівлю діятимуть обмеження: 5 поштових блоків + 5 конвертів на одне замовлення.

Фото "Укрпошти"

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up