Чим зайнятися в День незалежності? Підбірка корисних справ для хмельничан

Чим зайнятися в День незалежності? Підбірка корисних справ для хмельничан
  • Українці відзначатимуть 31 річницю незалежності. 
  • У цей день хмельничани можуть долучитися до справ, які будуть корисними для країни. 
  • Дивіться підбірку.

Завтра, 24 серпня, українці відзначатимуть День незалежності. Це буде 31 річниця. Як правило, у цей день в містах влаштовували пишні святкування. Зокрема, минулого року в Хмельницькому встановили рекорд - 900 осіб разом намалювали картину “Покоління незалежної України”. Крім того, в центрі міста відбувся парад вишиванок, до якого долучилося чимало людей. 

Повномасштабне вторгнення росіян 24 лютого змінило життя українців. Ворог періодично обстрілює міста, вбиває цивільне населення, руйнує інфраструктуру та ламає долі багатьох громадян. Через можливі провокації та запуск ракет по українських містах на День незалежності, в багатьох регіонах скасували урочистості. Стосується це і Хмельницького. 

Однак замість традиційних святкувань можна провести час з користю для країни. Адже під час війни є чимало справ, які потребують долучення громадян. Журналістка vsim.ua підготувала для вас підбірку того, чим можна зайнятися протягом 24 серпня. Переглядайте далі й поширюйте матеріал серед друзів та знайомих. 

Відео дня

1. Стати донором

У Хмельницькому обласному центрі служби крові потребують донорів. Хмельничани можуть приходити до закладу із 9 до 13 години. При собі треба мати посвідчення особи. 

Як розповіли у центрі, наразі найбільше потребують донорів із такими групами та резус-факторами: 

Також додали, що здати кров можуть люди із будь-якою групою та резус-фактором. 

Хмельницький обласний центр служби крові розташований на вулиці Сковороди, 29.

2. Плести маскувальні сітки

Під час війни в різних локаціях міста хмельничани долучаються до плетіння маскувальних сіток. Зокрема, у перші місяці повномасштабного наступу, люди об’єднувалися у навчальних закладах міста: у школах та університетах. Плели сітки там з ранку й до вечора. Робили так і в Хмельницькому національному університеті, що на Інститутській. Репортаж звідти дивіться тут. 

Наразі люди все ще продовжують плести сітки, адже вони дуже потрібні військовим. Долучитися до цієї справи можна в ХНУ, із 8 до 19 години. 

Нет описания.
Фото з архіву

3. Піти на благодійний ярмарок

Волонтери з благодійного фонду “Волонтери Поділля” організовують ярмарок у Хмельницькому. Він буде проходити із 15 до 20 години, біля кінотеатру Шевченка. 

Містяни зможуть придбати там вироби ручної роботи. Всі виручені кошти будуть направлені на купівлю тактичних автомобілів для ЗСУ. 

4. Допомогти продуктами для приготування перекусів

Енергетичні батончики, швидкі каші, а тепер ще й “хрумчики”.  Це асортимент корисних перекусів, якими хмельничани годують воїнів уже п’ятий місяць. Створення корисних перекусів - ініціатива від хмельницьких освітян зі школи-ліцею “Гармонія”. Як для військових готують їжу, дізнавайтеся в репортажі. 

Наразі працівниці закладу дуже потребують продуктів, аби й надалі годувати військових. Серед того, що потрібно - вівсяні пластівці, мед, горіхи, сухофрукти, насіння, сушені ягоди, сухе молоко, родзинки. Хмельничани можуть доставити необхідні інгредієнти за адресою Молодіжна, 12/1, із 9 до 19 години. 

Нет описания.
Фото з архіву

5. Донатити

Під час війни тисячі українців об’єдналися й стали надавати допомогу військовим, переселенцям та рідним загиблих Героїв. Роблять це через благодійні фонди, організації чи окремих волонтерів. Вони оголошують збір на те, що потрібно. Таким чином небайдужі починають донатити. Тобто жертвувати певну суму. 

Журналістка vsim.ua поцікавилася у хмельничан, кому вони довіряють гроші й найчастіше донатять. Серед відповідей - як благодійні фонди, так і окремі волонтери чи блогери. Пропонуємо і вам на День незалежності зробити внесок на підтримку нашої армії. Переходьте за посиланням, знайомтеся з тими, кому довіряють хмельничани й продовжуйте донатити. Все це - задля нашої перемоги. 

Читайте також: Як хмельничанам стати на чергу за паспортом: покрокова інструкція

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up