У Хмельницькому судять начальника екоінспекції Гуменюка, який насмерть збив бабусю

У Хмельницькому судять начальника екоінспекції Гуменюка, який насмерть збив бабусю
  • У жовтні 2014-ого Віталій Гуменюк на «зебрі» переїхав жінку. Вона померла на місці.
  • Досудове розслідування затягнулося. Обвинувачений спочатку проходив як свідок. Своєї вини не визнає повністю
  • Віталію Гуменюку загрожує до 8 років позбавлення волі. Сторона постраждалих хоче найсуворішого покарання і 300 тисяч гривень компенсації.

Смертельна аварія сталася 16 жовтня 2014 року. Близько 9:30 ранку начальник Держекоінспекції в Хмельницькій області Віталій Гуменюк їхав на «Nissan Pathfinder SE» по Володимирській. На перехресті із Соборною через «зебру» дорогу переходила 81-річна жінка. Водій її збив і потім переїхав. Від отриманих травм пенсіонерка померла на місці.

Досудове розслідування по цій справі тривало майже два з половиною роки. За цей час було проведено ряд експертиз різного рівня. Також Віталій Гуменюк спочатку проходив як свідок. Лише з листопада минулого року він став обвинуваченим по справі смертельної ДТП.

Відео дня

Перше засідання по справі Віталія Гуменюка відбулося сьогодні, 20 лютого. Раніше його відкладали через те, що сторона потерпілих не могла прибути в Україну. Обоє синів загиблої жінки проживають в Латвії.

 - Ми з братом не могли приїхати. Сьогодні прибув лише я. Я не можу вже на це дивитися. Справа дуже сильно затягується. Я досі спати нормально не можу після того, як не стало моєї мами, - каже син загиблої Олексій Слищук. – Я хочу для Гуменюка найбільш суворого і справедливого покарання.

Максимальне покарання, яке загрожує Віталію Гуменюку – 8 років позбавлення волі. Сини загиблої вимагають 300 тисяч гривень моральної компенсації. Обвинувачений повністю своєї вини не визнає. Як і не погоджується із вимогами щодо грошової компенсації.

 - Немає питань. Нехай це буде на його совісті, - відповів Віталій Гуменюк на запитання судді щодо можливих заперечень позову.

Така заява викликала обурення і здивування у Олексія Слищука. Він розповів, що Гуменюк вже давав гроші сім’ї, коли поховали його маму.

Син загиблої Олексій Слещук.

 - Ми з братом витрачалися на переліт із Латвії. Також ми певний час через все це не могли працювати. Витратилися ми на катафалк, похорони, поминки. Гуменюк дав нам 100 тисяч гривень. Хотів, щоб ми написали розписку і вказали, що це буде в якості матеріальної і моральної компенсації. Ми погодилися прийняти ці гроші лише як матеріальну компенсацію, - розповів під час допиту Олексій Слищук.

Далі мали заслухати свідків. Та жоден із них на засідання не з’явився. Тому слухання перенесли. Продовжиться засідання 1 березня. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Читайте також: 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Михайло Стопк

    Давайте згадаємо: Гуменюк не був пяний, не перевищував швидкість - та смерть прикра випадковість. А діти бабці "доплатіть 300 тис. ми забудемо про смерть мами, та ще хай посидить" два покарання за один не доведений злочин. Якось дивно все це виглядає...

    Посилання на джерело: https://vsim.ua/Podii/u-hmelnitskomu-sudyat-nachalnika-ekoinspektsiyi-gumenyuka-yakiy-nasmer-10586577.html

  • нашатырь

    Подивіться на це обличчя "младенца" хіба він може бути винним?? Да відпустіть його.

    Сергій Якубенко reply нашатырь

    він так на це надіється)
  • Сергій Якубенко

    інтересно скіки часу пройде поки його відмажуть?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up