У Хмельницькому уже п'ятий рік шукають гроші на меморіал воїнам-проскурівчанам

У Хмельницькому уже п'ятий рік шукають гроші на меморіал воїнам-проскурівчанам
На військовому кладовищі по вулиці Кам’янецькій комплекс запланували створити до 70-річниці перемоги ще в 2010 році. Та спорудження меморіалу лише обговорюють в кабінетах.
Ще два роки тому питання створення меморіального комплексу на честь хмельничан, які загинули під час Другої світової війни, викликало жваве обговорення між ветеранами та міською владою. Перші наголошували на необхідності спорудження стели, на якій мають викарбувати майже півтори тисячі імен загиблих воїнів. 
Іншої думки були представники влади, які наголошували на тому, що на кладовищі не місце подібним меморіальним комплексам. Та розгляд можливості його встановлення все ж продовжують і по сьогодні.

- Зараз з міського бюджету виділено кошти на пам’ятник Героям Небесної Сотні. Ми працюємо над цим, - розповідає «ВСІМ» заступник міського голови Хмельницького Анатолій Нестерук. – Питання про меморіальний комплекс ми востаннє розглядали на початку 2015 року. Прийняли рішення поки його не будувати. Можливо, будуть кращі часи і ми повернемося до цього проекту. 

За словами Анатолія Нестерука, за цей час ніхто із хмельничан не звертався до міськради стосовно меморіального комплексу загиблим воїнам. 

На військовому кладовищі встановлено пам’ятний знак, на якому зазначено, що на його місці буде споруджено меморіальний комплекс на честь хмельничан, які загинули на фронтах Великої Вітчизняної війни. Та коли саме це станеться – невідомо.

Відео дня

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Уважать ветеранов надо, но с этим памятником какой-то перебор. Полно в городе памятников второй мировой, где-то 20,  наверное надо иметь чувство меры, это же немалые деньги!  У нас есть герои сегодняшнего дня, нужно их уважать и почитать, они заслужили, воюют с очень коварным врагом. Я за то чтобы строить памятник сегодняшним героям, это однозначно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up