У Хмельницькому виділять понад 600 тисяч на стерилізацію безпритульних тварин

У Хмельницькому виділять понад 600 тисяч на стерилізацію безпритульних тварин
Фото ілюстративне
  • Тварин виловлюють та привозять до ветлікарні.

  • Одна стерилізація коштує 620 гривень. 

  • Кажуть, безпритульних чотирилапих цьогоріч побільшало.

У Хмельницькому від 24 лютого зросла кількість безпритульних тварин. Деяких котів та собак назавжди залишили в місті переселенці, які тікали від війни, повідомляє МТРК “Місто”

— Вони ще самі не були впевнені куди їхали, — каже начальник центру поводження з тваринами комунального підприємства “Спецкомунтранс” Олександр Ченаш. — Наприклад, на Виставці випустили багато тварин, які розбіглися по місту.

Тож тепер працівники центру та волонтери-зоозахисники виловлюють таких котів та собак по місту. Це роблять для того, аби тварин стерилізувати, щоб вони надалі не розмножувалися. Стерилізують бездомних тварин у першій міській ветлікарні. Щодня привозять не менше 5 тварин на процедуру. А в місяць — біля сотні. Одна стерилізація вартує 620 гривень. 

Відео дня

Паралельно тваринам дають вакцину від сказу та чіпляють спеціальну бірку на вухо, аби здалеку було видно, що “чотирилапий” стерилізований. Лише після цього пухнастого, кажуть ветеринари, випускають в те місце, де її виловили. 

Цьогоріч планують стерилізувати більше тисячі безпритульних тварин. На це в бюджеті громади передбачили понад 600 тисяч гривень. Кошти на стерилізацію пухнастих щороку виділяють з бюджету міської тергромади.

— Більше 1000 тварин ми стерилізували і далі продовжуємо стерилізувати. За останніх кілька років робота у цьому напрямку є видимою. Ситуація з безпритульними тваринами, зокрема собаками, є набагато кращою у місті. На 2023 рік ми плануємо орієнтовно таке ж саме фінансування (близько 600 тисяч гривень), але ми хочемо більший акцент зробити на котах, будемо стерилізувати більше кішок, адже з цим також є проблема, — наголосив заступник міського голови Микола Ваврищук.

Він зазначив, що у 2020 та 2021 роках стерилізували по 1100 тварин, цьогоріч планують вийти на показник 1020. 

Детальніше в сюжеті телеканалу “Місто”:

А яка ситуація з бездомними тваринами у вашому мікрорайоні?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up