У Хмельницькому водії дорогих іномарок заплатили за парковку по 255 гривень

У Хмельницькому водії дорогих іномарок заплатили за парковку по 255 гривень

Біля овочевого ринку водії «забувають» свої дорогі авто прямо на пішохідних переходах. Їх доводиться або чекати, або шукати. Щодня у Хмельницькому поліцейські штрафують в середньому 10 порушників правил зупинки-стоянки. Сьогодні «попалися» водії Mercedes та Toyota. 

У Хмельницькому найчастіше неправильно паркуються поблизу речового ринку, біля "Рукавички" та поруч з валютниками на овочевому ринку. Порушники перекривають як пішохідну зону, так і проїзд для інших автівок. З нового року поліцейські обіцяли серйозно взятися за горе-паркувальників: водіям – штраф, а автомобіль – на штраф-майданчик. Але на практиці все інакше. Як правило, водію роблять зауваження і відпускають. Як працюють хмельницькі копи, сьогодні, 20 травня, бачили журналісти «ВСІМ».

Нагадаємо, що з появою поліції була відновлена ​​примусова евакуація автомобілів, припаркованих з порушенням правил дорожнього руху - на зупинках і смугах громадського транспорту, в безпосередній близькості від пішохідних переходів і перехресть. 

Бігли на порушення 15 хвилин

Відео дня

Займаються неправильно припаркованими автомобілями в основному по виклику на «102».  Наприклад, якщо блокується рух в центрі чи автомобіліст не може виїхати із свого двору через «хамовитого» сусіда. 
Найбільше скупчення порушників можна побачити поблизу центрального входу на овочевий ринок, що на Вайсера. Водії залишають автівки прямісінько на пішохідному переході та під знаками. Схоже, що покарання хмельничани не бояться. Журналісти  помітили білу Toyota Land Cruiser, яка заднім боком «залізла» на «зебру». Водій, вочевидь, вибіг «затаритись».

Викликали поліцейських і почали знімати автомобіль порушника на відео, аби мати докази. За 15 хвилин на виклик прибігли піші патрульні, адже саме за ними закріплені вулиці Вайсера та Соборна. Затримались поліцейські, тому що оформляли постанову за порушення правил паркування на Соборній, де автомобіль припаркувався під заборонним знаком. Після того відразу прибігли на наш виклик. Копи сфотографувати автівку та "пробили" її по базі. Як виявилось, машина ще не "світилась" за подібні порушення. Почали чекати на появу водія.
- Зараз поспілкуємось з водієм. Якщо буде йти на контакт, то обійдемось усним зауваженням. Якщо з його сторони будуть якісь дії, наприклад, поводитиме себе агресивно, то будемо діяти згідно закону. Хоча думаємо, що водій більше заслуговує на винесення постанови, тому якщо дочекаємось, то будемо оформляти, - каже патрульний В’ячеслав Задорожний.

«За 2 хвилини зробили злочинницю»

Водія чекали близько півгодини. За цей час навпроти валютників зупинився інший автомобіль. Знову в невстановленому місці. Патрульні відреагували та зробили водієві усне зауваження, після чого той поїхав. В цей же час до "Toyota" підійшла жінка, поклала покупки на заднє сидіння і попрямувала за кермо. Там копи її і спіймали.

Патрульні відразу ж перевірили документи та водійське посвідчення жінки. З ними все було в порядку. Спочатку думали обійтись попередженням. Однак водійка почала обурюватись, мовляв, вийшла на 2 хвилини, а її надумали штрафувати.

- Я приїхала на 2 хвилини забрати пакети. Прийшла, а з мене тут злочинницю роблять. Я знаю, що на перший раз потрібно просто попереджати, а мене відразу штрафують, - коментує водійка іномарки.

Поліцейські на такі виправдовування не звернули уваги. Почали оформляти постанову за порушення ПДР. Це зайняло близько 10 хвилин. 

Вибіг на 3 хвилини і зник

Тільки-но ми попрощались з патрульними і зібрались підніматись вверх по вулиці Проскурівського Підпілля, як знову побачили порушника. «Mercedes E200» переднім колесом стояв на пішохідному переході, а також «заліз» на бордюр. Відразу біля машини з’явився якийсь чоловік і сказав, що водій вибіг на 3 хвилини і зараз її забере. Та протягом 15 хвилин ніхто так і не з’явився, а чоловік продовжував комусь дзвонити та пильнувати машину. Знову викликали копів. На цей раз приїхав екіпаж, тому що піші патрульні були на завданні. Поліцейські зафіксували порушення, записали номер автомобіля.

- Складатимемо протокол, хоча потім і кричать, що ми як даішники, типу нам аби щось написати. Але по-другому до них не доходить. Він завтра чи навіть сьогодні знову встане у невстановленому місці, - каже патрульний Володимир Карпов, - Ситуація з паркувальниками біля овочевого ринку для нас найважча. Інколи один стане посеред дороги і піде за покупками. А нам розбиратися. Водії часто просто зневажають інших автомобілістів та пішоходів. Вони нехтують правилами.

Порушника таки «підловили»

Розійшлись з копами по різні боки вулиці, аби не злякати недобросовісного водія і почали чекати на його появу. Однак дочекатись його протягом години так і не вдалось. Ми записали номер патрульного та залишили їх на місці. За годину передзвонили, аби дізнатись, чи встановили водія. Як виявилось, за хвилин 15 після того, як ми пішли, водій з’явився. Поліцейським чоловік розказав, що змушений був зупинитись у забороненому місці, оскільки у нього зламався ключ. Патрульні заперечили це і аргументували фото та відео доказами. Водій змирився і надав усі документи для оформлення постанови.

Постанову можна оскаржити

Після складення постанови про порушення правил паркування у водія є 15 днів для оплати штрафу. В управлінні патрульної поліції кажуть - якщо він не встигає заплатити, то сума подвоюється і виростає до 510 гривень. 

- У разі непогашення заборгованості за порушення, справу передають до виконавчої служби. Сплатити штраф можна в управлінні патрульної поліції або в відділені будь-якого банку, - розповідає «ВСІМ» речник управління патрульної поліції Хмельницького Алла Пампура. – У кожного водія є право на оскарження постанови. Зробити це він може в судовому порядку. Ще один варіант – написати відповідну заява в нашому управлінні. Тоді справу переглядають. Щодо порушення правил паркування, то таких постанов ми поки не скасовували.

З найбільш злісними порушниками правил паркування борються не лише штрафами. Якщо автомобіль серйозно перешкоджає руху транспорту чи пішоходам, то викликають евакуатор. З початку роботи патрульних у Хмельницькому на штраф-майданчик відвезли близько ста автівок за порушення ПДР.

Читайте також: На чотирьох парковках у Хмельницькому платити не потрібно 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Анонім

    Умиляет логика оленя - я купил машину и мне кто че то должен

    Анонім reply Анонім

    Нічого ніхто не просить. Просто ставимо там де нам потрібно. А якщо кому не подобається, то нехай зробить так, щоб їм було зручно. Наприклад, зробить ширшим тротуар, побудує нормальні достатню кількість парковок з достатньою кількістю місць. А нам водіям досить зручно, не нам же потрібно обходити наші автомобілі.

    Анонім reply Анонім

    В фантік тобі нічого не завернути? Побудуйте меніпарковку, пофіг на всіх, бо мені так зручно. Осел ти! І тобі подібні. Мені, мужику, з коляскою та дитиною не завжди просто протиснутись(чи вже перенестись) між такими тормозами, а жінкам тим більше. До речі - автівка є і 150м пройтись до неї взагалі не проблема...

    Анонім reply Анонім

    А у фантик яскравий тобі нічого не завернути? Пофіг на всіх, бо він з коляскою преться. Осел ти тупий і тобі подібні. Ти коли дитину робив, то не знав що у нас проблема із паркуванням автомобілів і важко буде проїхати коляскою? Тепер носи на плечах свою дитину, а не вози у колясці. А я буду автомобіль ставити не за 150 метрів, а максимум за 50 метрів від потрібного мені місця.

    Анонім reply Анонім

    Ось так і напрошуються на пробиті колеса.

    Обійти з коляскою якось можна, а чи вистачить тобі на ремонт машини грошей? Договоришся, друже, рано чи пізно припаркуєшся в дворі неправильно і будеш радий що звідти пішки відпустили!

    Анонім reply Анонім

    Ще побачимо, хто буде радий, а хто ні. Псування чужого майна, до речі, тягне за собою передбачену законами України відповідальність і відшкодування збитків. А свідки знайдуться, хоча у мене і так в авто завжди увимкнена камера спостереження. І не потрібно мене лякати пенсіонерами, бо лише вони відвойовують територію щоб урізноманітнити свої будні.
  • Анонім

    А взагалі порушення правил паркування - це коли було місце для паркування, а водій навмисно припаркувався у невстановленому місці. Швидше за все не було там иісця для паркування і водій вимушений був паркуватись із порушенням правил. Нехай нова влада організує достатню кількість парковочних місць, а тоді до водіїв претензії предявляти будуть. Але владі ж краще, щоб платили штрафи, які йдуть у міський бюджет. Буде що красти.

    Анонім reply Анонім

    Там на Грушевського є пврковка, чи нашим водім впало пройтися

    Анонім reply Анонім

    Там -це за горами, за лісами аж?))))

    Анонім reply Анонім

    Так впадло. Чому я маю із магазину по Свободі пхатись із сумками аж на Грушевського. Навіщо мені тоді автомобіль? Достатня кількість парковочних місць має бути у радіусі максимум 50 метрів від потрібного місця.
  • Анонім

    Якось вибірково діють патрульні. Якщо піжде на контакт, то зауваження, якщо ні, то згідно закону. Повинні завжди і з усіма згідно закону, а незалежно від поведінки, нацональності, майнового стану, кольору очей і т.д. І взагалі законом не передбачено до порущника застосовувати усне зауваження у перший раз, а попередження, яке обовязково має бути оформлене документально, із цим протоколом має ознайомитись порушник і т.д. по законам України. Якщо порушення повторне і в базі вже є порушник, тоді штраф. Але таке враження, що при наборі патрульних звертали увагу лише на їх фізпідготовку переважно, а вміння керуватись законами при наборі було неважливим. Так само у цьому випадку із жінкою, яка порушила перший раз, оскільки у базі її немає. Мало бути попередження, дали штраф. Мабуть тому, що на дорогому авто. Це ж важливо, а не закон. Всі повинні бути рівними перед законом. А то виходить, що бідний може порушувати, а багатший ні.

    Анонім reply Анонім

    О це насмішили, "дешевого класу собі таке не позволяють", а жигулі до якого класу відносяться? Щодня "селюкив, рагулів-жигулістів" бачу як не на тротуарі, то на переході, а ще вони вміють "файно" ставити,  їздити, не гірше від дорогих....

    Andrzej Andrzej reply Анонім

    Ви статтю читали? "...по-другому до них не доходить. Він завтра чи навіть сьогодні знову встане у невстановленому місціl"

    Анонім reply Andrzej Andrzej

    Так потрібно скласти спочатку протокол з попередженням, а завтра, якщо це не допоможе, вже протокол на штраф. Такий порядок передбачено Кодексом України про адмінправопорушення.
  • Анонім

    В европі паркова біля свого будинку- багатоповерхівки коштує 30 евро в час. Зупинятись біля своєі багатоповерхівки можна лише на 5 хв.



    А у нас не європа. Знімають квартири, ще і ставлять по чотири машини з кожноі сімі. Де в них стоко грошей?? На роботу, в дитсадок, до перукаря, в булошную катаються на автівках, а ставлять біля підізду. Дитячі площадки, вішаки для сушіння білья всі заставлені іхніми машинами.



    Тож маєте грошей купити машину – ставте як в европі на платну стоянку.Скора, тахі  неможе проіхати, бо наліпляно як слимаків тих машин біля підіздів.

    КОЛИ БУДЕ ЕВРОПА???

    Анонім reply Анонім

    Чому я маю від стоянки пхатись 100 км? Для чого тоді мені автомобіль? Нехай ваша європейська влада побудує як у Європі парковки біля будинків згідно правил. У нашій країні живуть не лише ті, хто не хоче чи не може купити собі авто, але й ті хто є власником авто і їхні права також повинні дотримуватись. А автомобілів буде ще більше.

    Andrzej Andrzej reply Анонім

    Так, тут всі праві! І заставляти під'їзд машинами неправильно і дівати їх нікуди бо місто будувалося ще за совка, а тоді не планували що у народа буде стільки машин. У польщі наприклад будують нові багатоповерхівкі одразу з підземним паркінгом - і нема проблем!

    Анонім reply Andrzej Andrzej

    В нас також нові будинки будують з паркингом під будинком. Але навіть біля будинків старого планування можна цю проблему вирішувати. Будувати підземні паркінги можна не лише під будинками. Головне б було бажання. Я своє авто ставити буду біля підїзду, бо мені так зручно, а заважають автівки лише заздрісникам, які не мають автомобілів. Вони усе роблять, щоб власники авто не змогли ставити авто. Насаджують дерева попід проїзжою частиною біля будинку, ліплять блоки, скати і т.д.  Нехай побудують поруч підземний паркінг з нормальною охороною і я туди із задоволенням поставлю своє авто, а поки що тільки біля свого підїзду.

    Анонім reply Анонім

    Шуруповерт зі сверлами тепер возити?))))

    Анонім reply Анонім

    ти ЛОСЬ.Видно твоє виховання ,яке в подальшому переросте в таке паркування і відношення

    Анонім reply Анонім

    А ти через свою криворукість і безмоглість можеш тільки заздрити тим, хто купив собі автомобіль і бігаєш разом з такими як ти і не даєш людям користуватись тим, що вони заробили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up