У Хмельницькому запрацювала гостина Святого Миколая

У Хмельницькому запрацювала гостина Святого Миколая
  • Сотні хмельничан у черзі до святого Миколая! 
  • Сьогодні, 19 грудня, для малечі відкрилися дверцята до його святкової хатинки.
  • За свої старання усі дітки отримали подарунки.

 

На майданчику біля кінотеатру імені Т. Шевченка, неподалік головної ялинки міста, запрацювала гостина святого Миколая. Там чарівний дідусь разом із своїм помічником – Янголом вислухає бажання, молитву чи віршик кожного маленького хмельничанина і вручить солодкий подарунок.

Черга біля хатинки утворилася ще приблизно з 17:00, стрімко наростаючи. Візуально на майданчику утворилися два величезні натовпи: один біля сцени, а інший біля гостини.

Здалека черга виглядала мирною та спокійною, та коли проникнути всередину, особливо біля самого входу у будиночок, можна побачити не дітей, які очікують на диво, а сварливих мам, які розчервонівшись кричать одна на одну і штовхаються.

Відео дня

Читайте також: 125 подарунків хмельницькі волонтери зібрали для потребуючих дітей 

А на стражі порядку, прямо на вході у хатинку, стояв сам начальник управління культури і туризму Артем Ромасюков. Йому самому довелося роз’яснювати дорослим, щоб усі поводилися цивілізовано. Казав,  що побувати в гостині Миколая – це, м’яко кажучи, трохи більше, ніж просто отримати подарунок. Він нагадав батькам, що для дітей це диво, особливе переживання, коли дитина розповідає Миколаю молитву чи віршик на вушко. Та, на жаль, марними були переконання начальника культури. Навколо крики, штовханина, навіть сльози, та не дітей, а знову ж таки, мам.

Євгенія Янюк, мама яка також стояла в черзі з маленькою Олександрою поділилася:

- Ми швидко справилися. Для того, щоб отримати подарунок розповіли вірш. Приходимо сюди не перший рік і можу сказати, що черга дуже не організована, каже Євгенія.

Бабуся дівчаток Насті та Лізи – Ганна Василівна з радістю розповіла:

- Ми кожен рік приходимо на відкриття хатинки, але перший раз потрапили всередину до святого Миколая. Вони вірять в нього і дуже раді, що побували там. Старша «Отче наш» розказала, ще й перехрестилася, - каже жінка.

Дітки, які, на жаль, не потрапили до хатинки або не мали змогу прийти, свій шанс посидіти на колінах у Миколая не проґавили.  Адже гостина працюватиме кожен день з 17:00 до 19:00 аж до 14 січня 2018 року.

Нагадаємо, маленьким хмельничанам роздадуть 6 000 подарунків. Вартість одного складає близько 33 гривень.

Підготувала Ольга Янча

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юля Іжевська

    Ми одного року пішли на відкриття,то неврівноважені люди чуть дитину не задушили,стали пертися по головах без всяких черг.І саме цікаве,що мамаші поприводили хлопців,які ростом як ті мами і вищі,і які давно не вірять в Миколая і це ради пару цукерок.Один позаду нас сказав,що не хоче стояти,то його мама верещала "стій,я тобі сказала".
     Як тільки відкрилися двері всі стали пхатися,щоб зайти,попридушували малих дітей,ніби захват.Моя дитина істерично кричала від тої давки,ми ледве вибралися з того натовпу,дитина плакала і просила їхати до дому,що ми і зробили.
     Потрібно якось контролювати вік дітей,і кількість відвідувань.Бо розказують,що є такі що щодня ходять туди по цукерки,а є діти,які взагалі не попадають.
  • Максим Фомин

    Извините подарков
  • Максим Фомин

    Зачем называть суму подарка??? Что это отчет? Или это намек после 6000 тыс. грн. всё не надо ходить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up