У Хмельницькому збільшилася кількість наркозалежних школярів

У Хмельницькому збільшилася кількість наркозалежних школярів
Скрін із відео
  • Наймолодшій дівчинці, яка наразі перебуває в реабілітаційному центрі - 13 років.
  • Правоохоронці кажуть, що містом розповсюджують наркотик, який викликає залежність після першого прийому. 
  • Що потрібно знати батькам.

Кількість наркозалежних у Хмельницькому зростає з кожним роком. Якщо раніше це явище було поширене серед студентів, то тепер більшість пацієнтів реабілітаційних центрів - школярі. Діти частіше за все купують наркотики через інтернет. Адреси сайтів, де ”барижать” забороненими речовинами знаходять на стінах будинків, під’їздів, шкіл та адмінустанов. Правоохоронці закликають усіх небайдужих замальовувати подібні написи, фіксувати їх на камеру та повідомляти в поліцію. 

"Серед залежних зовсім діти"

Сьогодні, 26 грудня, працівники кількох громадських організацій міста, співробітники реабілітаційних центрів та поліцейські, ходили дворами міста та замальовували подібну рекламу. Таким чином хочуть достукатися до громадськості та батьків. Останніх просять більше уваги приділяти власним дітям. Адже нещодавно за допомогою лікарів звернулися батьки 13-річної дівчинки. У неї виявили важку форму залежності. Дівчинка наразі перебуває на лікуванні. І жодних прогнозів медики не дають. 

Відео дня

Сергій радить батькам підлітків бути вкрай уважними до своїх дітей. Він назвав перші симптоми наркозалежності у школярів. Це: 

  • втрата апетиту, 
  • втрата ваги, 
  • безсоння, 
  • нервовість, 
  • замкнутість, 
  • агресивність. 

Для підлітків є "точка неповернення"

За словами Сергія, сьогодні він вийшов на акцію разом із волонтерами та працівниками організації для того, щоб донести масштаби проблеми до батьків. Прийшли на акцію і співробітники громадської організації “Краще життя плюс”. Вони займаються профілактикою наркозалежності, алкозалежності та ігроманії в Хмельницькому. Також, за містом, мають центр для реабілітації залежних від психотропних речовин. 

Для підлітків, які спробували один із зазначених наркотиків є “точка неповернення”. За словами Віталія Кошкіна, якщо за два місяці дитину не вдається хоча б частково реабілітувати - далі лише Скаржинці.  

Разом із правоохоронцями, реабілітологи та волонтери відвідали кілька дворів, де найчастіше поширюють рекламу наркотиків на стінах та замалювали її. Замість написів “Соль” та “Спайси” на стінах з’явилися “Мотивація” та “Пріоритет”. 

Фото Максим Коценко
Фото Максим Коценко
Фото Максим Коценко

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Іван Косин

    Поліція все контролюе.
  • Дмитрий Максимин

    Одного разу подзвонив у поліцію і повідомив про такий напис неподалік свого дому. Напис не зник ні за місяць, ні за два. Вирішив з такими питаннями до поліції більше не звертатися.
  • Ольга Давиденко

    В каждой школе есть охрана!Для чего?
  • Grisha Neizhmaslo

    Прикольна фотка з патрульними на фоні нелегальних ялинок :)
    А стіни розмальовувати нашо? Це не порушення?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up