У Хмельницькому змінять вартість харчування у школах та садочках

У Хмельницькому змінять вартість харчування у школах та садочках
Фото з архіву редакції
  • Батьки, як і завше, платитимуть 60%, але сума буде іншою.

  • Чи вплине це на раціон школярів та вихованців садочків?

Долар падає, а ціни ростуть. Цього року значно додали у вартості овочі для звичайного борщового набору. Картопля вже сягнула 16 гривень за кілограм. Цибуля, морква та капуста поступово її наздоганяють. Разом із цінами на продукти зростає і вартість харчування у дитячих школах та садочках Хмельницького. 11 грудня міська рада затвердила бюджет на 2020 рік. Там передбачено збільшити видатки на харчування учнів та вихованців ДНЗ. Наразі в школах міста безкоштовно харчують учнів 1-4 класів. На одного школяра в день виділяють з бюджету 13,00 гривень. Видатки на харчування вихованців садочків ділять батьки та місто. Харчування однієї дитини вартує 25 гривень в день. Місто з цієї суми відшкодовує 40% вартості (10 гривень), батьки платять - 60% (15 гривень). 

За новими розрахунками, у 2020 році на школярів виділятимуть 15,00 гривень на день. Харчування в садочках тепер буде коштувати  28,00 гривень в день на одну дитину. Як це вплине на якість харчування, журналісти vsim.ua запитали у в.о. директора Департаменту освіти на науки ХМР Світлани Губай. 

  • Відео дня
    /li>

Перші спроби у харчуванні по-новому почали робити ще з 2016 року. Тоді кошти виділені державою подвоїли з міського бюджету. Так, у 2015 році, на одного школяра держава виділяла 4 гривні в день, у 2016 році місто додало ще 4 гривні. Це дозволило покращити раціон. А на тарілках школярів з’явилося м’ясо, кисломолочні продукти й фрукти. Як змінювалася вартість харчування у школах та садочках міста, дивіться в інфографіці.

З початку року школи міста частково перейшли на нове меню за Клопотенком. Звичні сніданки та обіди урізноманітнили новими рецептами. Також додали сухофрукти та більше свіжих фруктів. Час від часу дітям дають нагетси та бургери. Удосконалене меню, за словами Світлани Губай, в садочках теж уже є. Але воно дещо відрізняється. Адже пристосоване до молодшої вікової категорії.

Друзі, а ви задоволені харчуванням своїх дітей у школах та садочках. Пишіть свої відгуки у коментарях на нашому сайті.

Про те, як годують дітей за новим меню від переможця відомого кулінарного талант-шоу “МастерШеф” Євгена Клопотенко, читайте у матеріалі: І смачно, і красиво: все про “харчування за Клопотенком” на прикладі хмельницького НВК №2.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та в YouT

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Олег Дж

    В садок ходили діти, харчування просто клас. Пішли в школу, були шоковані. Як може харчування так відрізнятися? За обід в школі виходить дорожче, ніж 5 разове харчування в садку, харчування гірше і різноманітності такої немає. :( Пішли в іншу школу, теж само :(
  • Яна Катюха

    В ДНЗ#6, пишуть в меню одне, а дітям дають пісну кашу 3 рази на день (напр. вівсяна - ячнева- перлова), як ціплятам! Діти навіть ложки в руки не беруть. Жодної добавки до каші: ні салату, ні огірка-помідори, ні котлети, ні сосіски. А про випічку, я взагалі, мовчу. За три роки перебування дитини в садочку жодної не бачили!!! А коли підходили з цим питанням до завідуючої, відповідь на вибір: або духовки старі, не робочі, або за електрику нема чим платити..
    Чесне слово, терпіння на межі, одного разу не втримаюсь і закладу їй ту кашу на голову!
  • Мілєна Павленко

    Ні
  • Ольга Сербин

    В Одесі харчування вже 37 грн...в садках
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up