У Меджибожі відновлюють традицію ярмаркування: подробиці (ВІДЕО)

У Меджибожі відновлюють традицію ярмаркування: подробиці (ВІДЕО)
Фото ілюстративне
  • Ярмарки проходитимуть щосуботи. 

  • Це роблять для того, аби полегшити життя місцевим підприємцям та пересічним жителям. 

У стародавньому Меджибожі, що на Летичівщині вирішили відновити торгівельні традиції, які сягають кількох століть. Відтепер, щосуботи там проходитимуть ярмарки. Про це розповів селищний голова Меджибожа Олександр Ткач.

Колись площа Ринок у центрі Меджибожа була адміністративним, торговельним та громадським осередком. Меджибіж знаний на все Поділля рибною продукцією, крафтовими смаколиками та гончарними виробами.

Селищний голова повідомив, що відновлення ринку в громаді було досить актуальним і важливим питанням. Також це спонукало до початку відновлення історичної традиції.

Відео дня

Тож минулої суботи, після майже 10 років перерви, у містечку зібралися перші продавці і покупці на меджибізький ярмарок. Місцеві підприємці й пересічні жителі громади пропонували відвідувачам ярмарку свій товар – від чобіт до городини й різноманітних ласощів.

— Ми впевнені, що відкриття ринку вирішить чимало питань для жителів та суттєво допоможе у розвитку нашої громади. Адже людям не доведеться при кожній потребі їхати до інших районів чи в місто за товарами першої необхідності. Тепер щосуботи кожен може завітати в якості покупця або продавця на торгівельні ряди, — зазначив Олександр Ткач. 

До наступної суботи у селищі планують забезпечити підвіз жителів з тих населених пунктів, через які не проходять рейсові автобуси. Про графік підвозу мають повідомити місцевих додатково.

У Меджибожі сподіваються, що ярмарок розширюватиметься й вдосконалюватиметься, а на торги приїздитимуть продавці та купці й з інших громад.

Більше про це дивіться на відео:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Вся Хмельницька область - один великий базар.

keyboard_arrow_up