ЄС надасть більше 8 мільйонів євро на будівництво мікрорайону для переселенців

ЄС надасть більше 8 мільйонів євро на будівництво мікрорайону для переселенців
Фото ілюстративне
  • Міжнародна фінансова комісія виділила грант для міста на спорудження житла для ВПО.

  • У мерії планують створити для цього новий мікрорайон. 

  • Він розташовуватиметься між Гречанами та Олешином. 

Від початку повномасштабного вторгнення 220 тисяч українців із різних міст тимчасово зупинялись у Хмельницькій громаді. Нині ж у місті та навколишніх селах зупинились близько 25 тисяч переселенців. З них в черзі на соціальне житло перебуває 241 сім’я.

Раніше ми писали, що міська влада розглядає 2 варіанти як забезпечити внутрішньо переміщених житлом. Реконструювати вже готові будинки чи побудувати нові. У мерії планують піти обома шляхами. 

Для цього між мікрорайоном Гречани та Олешином в міській раді виділили ділянку під забудову. У планах побудувати там новий мікрорайон. Це робитимуть за грантові кошти Європейського Союзу.

Відео дня

— Європейський союз фінансуватиме будівництво житла для українців з міст і сіл, окупованих або знищених ордою у Хмельницькому. Після тривалих переговорів, презентації проектів маємо, нарешті, позитивну відповідь. Рішенням Інвестиційного комітету НЕФКО від 6 лютого 2023 року нашому місту виділено грант для реалізації проекту «Житло для внутрішньо переміщених осіб в місті Хмельницький» у рамках програми ЄС «Житло для внутрішньо переміщених осіб та відновлення звільнених міст в Україні». Це — найбільший безповоротний грант, який коли-небудь виділявся Хмельницькому, — написав міський голова Олександр Симчишин

Сума гранту становить 8,4 мільйонів євро. Місто бере на себе підведення комунікацій (воду, каналізацію, систему теплопостачання, окрему котельню, сполучення) та відводить земельну ділянку, а Європейський Союз за цю суму фінансує будівництво. 

— Фактично це лише перше рішення. Попереду — дуже багато бюрократичної роботи, погоджень, а також міжнародні тендерні процедури, проектування, підведення мереж до ділянки забудови та безпосередньо будівництво. Наголошую на тому, що Європейський союз фінансуватиме будівництво напряму, виконавцям робіт, — додав мер. 

Міська влада додає, що крім великої соціальної мети, даний проект підтримає економіку громади і дасть змогу розпочати розвиток нового мікрорайону.

Нагадаємо, у планах реконструювати два будинки на вулиці Інститутській, 12/1 (гуртожиток) і Кам’янецькій, 74. Ці приміщення були нежитлові, але в них зроблять ремонт та облаштують смарт-кімнати гуртожиткового типу для близько 230 людей. Ремонт також робитимуть за грантові кошти Європейського Союзу. Їх вже дали місту в подарунок. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    О це так номер. Деребань - не хочу!

keyboard_arrow_up