У небі над Хмельниччиною помітили екіпаж Санти (МАПА)

У небі над Хмельниччиною помітили екіпаж Санти (МАПА)

Найвідоміші різдвяні сани в світі зафіксували Повітряні Сили ЗСУ.

У різдвяну ніч 25 грудня над Україною зафіксували найвідоміший літальний транспорт в світі — сани Санта Клауса. Про це повідомили у соцмережах Повітряні Сили ЗСУ. 

Напередодні Різдва Санта Клаус завітав до України. Про це свідчать знімки ресурсу Flightradar24. Згідно мапи святковий екіпаж мчав з Північного полюса через Вінницьку та Хмельницьку області у бік Молдови. 

Скрін з соцмереж Повітряних Сил ЗСУ

Повітряні Сили привітали екіпаж Santa1 та гарантували йому безпечний політ.

Відео дня

 

Нагадаємо, цього року Православна Церква України дала дозвіл відзначати Різдво парафіянам 25 грудня. Через це у соцмережах виникли дискусії коли ж “правильно” святкувати Різдво християнам східного обряду. Насправді дата одна, а вся різниця лише в календарях — юліанському та григоріанському.

Разом з тим, через повномасштабне вторгнення рф, кількість українців, які святкуватимуть Різдво Христове 25 грудня збільшилась. Про це свідчать опитування соціологів. Дехто принципово перейшов на григоріанський календар, аби не відзначати разом з росіянами. Інші зазначають, що хочуть святкувати з усім світом. Більше про це читайте у матеріалі “Досить совка”: зросла частка українців, які святкуватимуть Різдво 25 грудня

Також цього року Президент Володимир Зеленський, очільник Хмельниччини Сергій Гамалій, мер Олександр Симчишин та чимало організацій та установ привітали з Різдвом саме 25 грудня. Симчишин зазначив, що його родина відтепер святкуватиме світле свято народження Христа саме в грудні. Більше про це читайте в матеріалі Різдво Христове: як вітають хмельничан та 10 цікавих фактів про свято

А ви святкуєте Різдво 25 грудня?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Юля Калачак

    Ура свята наближаються запасаймося гумором і даруймо всім привіт!
  • Oleh Hurskyi

    Да ну.
  • Надежда Кохан

    Ми з своєю сім'єю вирішили святкувати 25грудня
  • Ольга Чепелюк

    Головне щоб той Санта поетів до ЗСУ а не на банкову

keyboard_arrow_up