У Нетішині перевірили повітря на вміст хлору. Результати

У Нетішині перевірили повітря на вміст хлору. Результати
Нетішин. Фото ілюстративне
  • Днями в Нетішині зафіксували підвищену кількість хлору в повітрі.

  • Мешканців просили наглухо зачинити вікна та не панікувати. 

  • Спеціалісти провели контрольні заміри та розповіли про результати. 

На початку тижня, 17 жовтня, в Нетішині зафіксували під­ви­ще­ну концентрацію хлору в повітрі. Мешканцям мікрорайону поблизу закладів дошкільної освіти №№ 5,6,7,8 та Нетішинського ліцею № 3 наказали закрити наглухо вікна. На місце виїхали надзвичайники. 

В середині дня у виконкомі Нетішинської міськради повідомили, що ситуація щодо перевищення хлору у повітрі стабілізувалась, концентрація речовини знаходиться у межах норми.

Наступного дня працівники Нетішинського відділення обласного центру контролю та профілактики хвороб провели контрольні заміри атмосферного повітря на вміст хлору поблизу освітніх закладів. 

Відео дня

В середу, 19 жовтня, фахівці оприлюднили результати досліджень на вміст хлору в повітрі в Нетішині. За результатами перевищення гранично допустимих концентрацій хлору в повітрі у Нетішині не виявили.

 

Нагадаємо, як діяти якщо відчули запах хлору в повітрі:

Ознаки отруєння хлором

Під час вди­хан­ня па­рів хло­ру ви­ни­кає ура­жен­ня ле­гень, яке суп­ро­вод­жу­єть­ся наб­ря­ком кис­не­во-пог­ли­наль­них аль­ве­ол, які під час каш­лю мо­жуть ро­зір­ва­ти­ся з ви­ді­лен­ням мок­ро­ти з кров’ю, внас­лі­док чо­го лю­ди­на ги­не від нес­та­чі кис­ню.

 

Перша допомога при отруєнні хлором

Одяг­ніть про­ти­газ і ви­ве­діть ура­же­но­го на сві­же по­віт­ря. Ро­би­ти штуч­не ди­хан­ня не мож­на, не­об­хідно у важ­ких ви­пад­ках зас­то­су­ва­ти кис­не­ву ін­га­ля­цію.

Пов­ний спо­кій. Для змен­шення под­разнен­ня радять вди­хати па­ри на­ша­тир­но­го спир­ту, про­ми­вати очі, ро­т, ні­с 2% роз­чи­ном хар­чо­вої со­ди.

 

Дії в осередку зараження

При ви­яв­ленні будь­-яко­го ви­ду за­ра­жен­ня − не­гай­но дзво­ніть за номером «101».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up