У парку Чекмана запрацював новий фонтан (ФОТО, ВІДЕО)

У парку Чекмана запрацював новий фонтан (ФОТО, ВІДЕО)
  • Водограй розташований біля зоокутка.

  • Переглядайте фото та відео.

У парку імені Чекмана біля зоокутка запрацював новий фонтан. Він невеликий та встановлений у дренажному каналі. За своїм призначенням фонтан є аераційним. Він призначений для створення руху води у водоймі та насичення її киснем. Про це написали на сторінці комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького» у Facebook.

Фонтан обійшовся у майже 50 тисяч гривень. Така вартість вказана на сторінці закупівлі в системі «Prozorro». Постачальником був приватний підприємець Ярослав Дробінко. Інформацію про закупівлю оприлюднили 18 серпня.

Нагадаємо, що останніми роками, особливо у жарку пору, спостерігають погіршення стані Плоскої та Південного Бугу. Обидві річки пов’язані з системою каналів парку Чекмана. Так, у пробах 12 липня зафіксували відхилення від норми, а саме перевищення вмісту кишкової палички. Через це містянам рекомендували тимчасово не купатися у річці.

Відео дня

Крім того, вже звичним явищем стала мертва риба, яку періодично помічають у річці містяни. Попри те, що це відбувається роками, причину достеменно досі не з’ясували. Серед варіантів — нестача кисню та вилов риби електровудками.

Читайте також: У хмельницьких річках дохне риба та цвіте вода. Що із цим робитиме влада

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сидор Ковпак

    Підготовка до зими?
  • sera yaremchuk

    Молодчаги, так потрібно працювати завжди,усе для людей
  • alexandr angel

    "Мелочь, а приятно ..." ))
  • Читач95

    Нова зона для купання)))

keyboard_arrow_up