У Славутській громаді заборонили лаятися під час публічних заходів

У Славутській громаді заборонили лаятися під час публічних заходів
Фото ілюстративне
  • Забезпечити дотримання етики спілкування на таких заходах мають їх організатори. 

  • Поліцейських просять притягувати до відповідальності тих, хто порушуватиме порядок і вживатиме нецензурні слова. 

 

На території Славутської громади вирішили боротися з нецензурними висловами в громадських місцях. У місцевому виконкомі зазначили про дотримання норм етики спілкування на території громади під час проведення культурно-розважальних заходів.

— Нецензурні вислови, ненормативна лексика тощо — таких випадків на території громади від учасників масових заходів не повинно бути. Давайте поважати один одного та нашу рідну українську мову! — зазначають місцеві мешканці. 

Відтак, міський голова Славути Василь Сидор прийняв відповідне розпорядження “Про забезпечення дотримання норм етики спілкування під час проведення культурно-розважальних заходів”. 

Відео дня

У ньому йдеться, що організатори публічних, спортивних та культурно-масових заходів мають забезпечити дотримання їх учасниками етики спілкування під час проведення цих заходів. Це роблять для запобіганню поширення серед мешканців тергромади, зокрема неповнолітніх, вживання ненормативної лексики (лайки) в громадських місцях.

Поліцейських просять посилити контроль за фактами нецензурної лайки в громадських місцях відповідно до статті 73 КУпАП. Додамо, що згідно цієї статті нецензурна лайка в громадських місцях кваліфікується як дрібне хуліганство.

Це порушення тягне за собою штраф від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Віталій Чичановський

    А до цього можна було?

    Чуш Малий reply Віталій Чичановський

    Віталій Чичановський тобі й мені точно можна
  • Чуш Малий

    Навіщо?

keyboard_arrow_up