У Старокостянтинівській громаді встановили меморіальну дошку 20-річному Герою

У Старокостянтинівській громаді встановили меморіальну дошку 20-річному Герою
Тут і далі фото сайту Старокостянтинівської міської ради
  • Ілля Обозюк з дитинства мріяв стати військовим. 

  • Він дослужився до звання лейтенанта. 

  • А в березні цього року його нагородили медаллю «За оборону міста-героя Харків». 

У День Гідності і Свободи на Хмельниччині вшанували пам’ять загиблого воїна. На фасаді школи у Старокостянтинівській громаді встановили меморіальну дошку на честь випускника школи — Іллі Обозюка. Про це повідомили на сайті міської ради Старокостянтинова. 

Пам’ятний знак встановили в селі Григорівка. Відкрили його батьки Іллі —  Людмила Сергіївна і Микола Миколайович.

Відео дня

Історія Іллі Обозюка

Ілля Обозюк народився 2 серпня 2002 року. Він навчався у Григорівській школі. Вчителі та однокласники запам’ятали його веселим та енергійним юнаком. Ще змалку полюбив музику та охоче навчався грі на баяні у музичній школі Старокостянтинова. 

Юнак мріяв стати військовим, як і тато. Йому завжди подобалося вивчати різні види зброї. Деяку він навіть відтворював із паперу у реальному розмірі. Після 8 класу вступив до Кам’янець-Подільського ліцею із посиленою військово-фізичною підготовкою. Ілля сумлінно навчався, брав участь у літературних  конкурсах, любив футбол, грав у оркестрі. 

Після закінчення ліцею вступив до Національної академії Нацгвардії України у Харкові. У березні 2023 року його нагородили пам’ятною медаллю «За оборону міста-героя Харків». У званні лейтенанта Іллю направили для проходження служби у Вінницьку 14-ту штурмову бригаду Нацгвардії «Червона Калина». 

Далі — у Дніпро, а згодом шлях завів юнака у Горіхово Запорізької області. Він познайомився з багатьма людьми, знайшов справжніх друзів, побратимів. Але вже 25 червня цього року під час виконання службових обов'язків Ілля трагічно загинув у селищі  Комишуваха Запорізької області. Юнакові навіки залишилось 20 років. 

Меморіальна дошка Іллі Обозюку вже шоста на стіні Григорівської школи. Наприкінці заходу отець Андрій освятив пам’ятку про полеглого оборонця.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Olga Zugan

    Вічна пам'ять Герою
  • Галина Турун

  • Тетяна Кренц

    Царство небесне Вічна і світла пам'ять Герою України.
  • Катя Ступницька

    Вічна пам'ять і царство небесне Ґерою України

keyboard_arrow_up