У ТЦК відреагували на суперечку з воєнкомами у Віньковецькій лікарні

У ТЦК відреагували на суперечку з воєнкомами у Віньковецькій лікарні
  • В терцентрі комплектування кажуть, на відео видно тільки частину події, а воєнкоми не вчинили жодних протиправних дій стосовно призовника. 

  • Саме ж відео назвали дискредитуючим або застарілим. 

Черговий скандал із представниками ТЦК та СП спалахнув у Віньківцях. Днями троє військових намагались витягти чоловіка із місцевої лікарні. Відео події виклав у соцмережах адвокат Віктор Бабчинський. 

Нагадаємо, призовник прибув до медзакладу з гіпертонічним кризом. Він розповів, що напередодні вже проходив військово-медичну комісію в лікарні у Віньківцях, але там йому “просто печатки проставили”. Терапевт порадила йому звернутися до дільничного. 

За його словами, чоловік хотів “нормально пройти медичний огляд” у лікарні. Але воєнкоми зайшли до медзакладу та раз по раз смикали його попід руки із закликами: “Вставай” та “Пішли”. Під час конфлікту були присутні двоє представників поліції та медперсонал. Більше подробиць про конфлікт читайте у матеріалах: 

Відео дня

Сьогодні на інцидент відреагували у поліції. Зазначили, що перевірять дії правоохоронців, які були присутні під час суперечки та дадуть їм оцінку. Також реакцію на подію подали в Хмельницькому обласному ТЦК та СП. У службі зв’язків з громадськістю зазначили, що такого роду відео, вкиди інформаційного характеру дискредитують представників ТЦК та СП. 

— На відео видно тільки частину події, тож, що саме відбулося в даній ситуації і що передувало діям військовослужбовців глядачам не зрозуміло. З боку військовослужбовців РТЦК та СП не було вчинено жодних протиправних дій щодо даної особи, — йдеться в заяві. 

Там же додають, що оповіщають громадян військовослужбовці, які вже побували у боях. І після отриманих травм чи контузій їх визнали обмежено придатними та направли на подальшу службу в ТЦК та СП. 

— Ворог, активісти та блогери активно працюють в інформаційному просторі з метою зменшення нашого спротиву, розповсюджуючи дискредитуюче або застаріле відео. Не допомагайте їм: зберігайте самоконтроль і не поширюйте інформацію емоційного характеру в соцмережах. Перевіряйте, і не розповсюджуйте інформацію із сумнівних джерел, — додають в терцентрі комплектування. 

Читайте також:


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Дмитро Сіцінський

    Приховують підараси
  • Влад

    На цій частині відео події чітко видно, як покидьки у військовій формі намагаються викрасти людину з лікарні  при повній бездіяльності поліції та лікарів.  У ТЦК не має жодних законних повноважень вчиняти фізичне насильство та затримувати людей, такі повноваження має лише поліція на визначених законом підставах.  Покидьки у формі порушили не тільки Конституцію, права людини, але і всі норми людяності.Так що  заяву про ворожий інформаційний "вкид"  написав або повний бовдур або реальний агент кремля щоб остаточно  дискредитувати  мобілізацію.
  • Сергей Попович

    🤪😜🤣 Погоджуюсь на всі 100% що те що показане у відео ІПСО і головні діючі особи у військовій та полійській то спеціально навчені агенти кремля і вони спеціально заслані до нас.

    Р.S. обл.воєнком заявляє що то т.з "віздоравлівающиє" но їх відгодований вигляд вказує що вони як і воювали то із чарчиною, а  знищували то тільки лиш ковбаску, холодець.
  • IGOR

    " ворог працює в інформаційному просторі" - удобно, один ответ на все неудобные вопросы...

keyboard_arrow_up