У Волочиську хочуть перейменувати вулицю названу на честь підозрюваного у держзраді Богуслаєва

У Волочиську хочуть перейменувати вулицю названу на честь підозрюваного у держзраді Богуслаєва
Фото: СБУ
  • У колишньому райцентрі на Хмельниччині є вулиця названа на честь президента “Мотор-Січі”.

  • Її планують перейменувати на Привокзальну. 

У місті Волочиську є вулиця, яку названо на честь президента корпорації “Мотор Січ” Богуслаєва. Вона розпочинається від підприємства “Волочиськ Агро” та закінчується неподалік залізничного вокзалу. 

Днями її вирішили перейменувати на Привокзальну. Це мають ухвалити на найближчій сесії міської ради. 

Відео дня

— Відповідно до рішення Погоджувальної ради депутатських фракцій, питання про перейменування вулиці Богуслаєва на вулицю Привокзальну буде винесено на найближче засідання сесії міської ради, — зазначають на сторінці Волочиської міської ради

Засідання сесії планується на середу, 2 листопада. Також депутати розглянуть питання демонтажу інформаційних стендів (портретів) на вулиці Слави.

У місцевій фейсбук-спільноті “Підслухано у Волочиську” мешканці активно обговорюють питання перейменування вулиці Богуслаєва. Одні не проти, аби вона стала Привокзальною, інші ж зазначають, що президент “Мотор Січі” зробив багато для розвитку Волочиська. Наводимо вам деякі коментарі:

Хто такий Богуслаєв і в чому його обвинувачують

В’ячеслав Богуслаєв — український політик, доктор технічних наук, професор, нардеп, президент корпорації “Мотор Січ”. Має звання Героя України. А віднедавна його підозрюють у державній зраді. Про це йдеться у повідомленнях Служби Безпеки України.

Додамо, що з 1973 по 1988 рік Богуслаєв жив і працював у Волочиську Хмельницької області – був директором Волочиського машинобудівного заводу, створеного у 1971 році. 1988 року був підвищений до генерального директора об'єднання заводів, а у 1991 році, після розвалу СРСР, став генеральним директором запорізького виробничого об'єднання "Моторобудівник".

У 1994 році Богуслаєв приватизував "Моторобудівник", пізніше перейменований на "Мотор Січ" і став його головою правління та генеральним директором. 

Довідка:
АТ «Мотор Січ» — одна з провідних у світі корпорацій з розробки, виробництва, ремонту та сервісного обслуговування авіаційних газотурбінних двигунів для літаків та вертольотів, а також промислових газотурбінних установок. Підприємство розташоване в Шевченківському районі міста Запоріжжя.
Фото: СБУ

В СБУ зазначають, що під час російсько-української війни ПАТ «Мотор Січ» через російські підприємства, якими володіє В'ячеслав Богуслаєв, попри заборону на експорт до росії товарів військового призначення та подвійного використання, продовжував постачати деталі для літаків і вертольотів зс рф.  

Співробітники Служби безпеки затримали президента Богуслаєва та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності “Мотор Січі”.

Їм оголосили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

За матеріалами слідства, до оборудки причетне керівництво заводу, розташованого на Запоріжжі. Посадовці діяли у змові з наближеними до кремля представниками російської корпорації «ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для зс рф.

Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора.

Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу:

Правоохоронці встановили, що відповідні зразки армійської авіації загарбники масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну. Їх знайшли у збитих нашими захисниками ворожих бойових вертольотах.

Нещодавно у СБУ опублікували аудіозаписи телефонних розмов президента «Мотор Січі», які підтверджують його співробітництво з ворогом.

— Навіть після повномасштабного вторгнення агресора посадовець, який раніше неодноразово обирався народним депутатом від «партії регіонів», продовжував постачати двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. Тим самим — фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста і села, — додають у відомстві

При цьому він виправдовував напад росії і висловлював надію, що путін не зупинить наступ своїх військ, розмірковував про «нацистів» в Україні тощо.

Нині Богуслаєв знаходиться під вартою. Протягом наступних 60 днів, поки слідчі СБУ здійснюватимуть досудове розслідування, він не зможе вийти з ізолятору.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Валентина Андросевич

    Хай здохне тварюка
  • Нина Лукашук

    А чому б неназивати вулиці Лісова Польова Фруктова Сонячна і т дДумаю так було зручніше і не треба було часто міняти
  • Ґном Віктор

    Це ж якими треба бути тупими,щоб не розуміти,що він озброював московитів,які вбивають ваших дітей і чоловіків на фронті.Ось його"заслуги".Він наживався на смертях українців.Якісь тупорилі люди у Волочиську.
  • Vitaliy Petrovich

    Дуракам нет покоя ))))

keyboard_arrow_up