Підтримував дії рф в «Однокласниках»: хмельничанина судили за колабораціонізм

Підтримував дії рф в «Однокласниках»: хмельничанина судили за колабораціонізм

Мешканець Шепетівки репостив та ставив «вподобайки» публікаціям в підтримку дій держави-агресора.

На Шепетівщині відбувся суд над місцевим жителем. Чоловіка судили за колабораціонізм, повідомляють в прокуратурі. 

Зі своєї сторінки в соціальній мережі «Однокласники» чоловік упродовж травня-липня здійснював репости та ставив «вподобайки» публікаціям в підтримку дій держави-агресора.

Він публічно заперечував поширення державного суверенітету України, а також заперечував факт збройної агресії.

Відео дня

Вихваляв загарбників та бойовиків незаконних збройних формувань квазіреспублік «Л/ДНР», захоплювався «тувімскімі бойцамі», які чинили злочини на тимчасово окупованих територіях України.

Відтак, чоловіка визнали винним у вчиненні колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Шепетівчанин уклав з прокурором угоду про винуватість. 

Вироком Шепетівського міськрайонного суду йому призначили покарання у вигляді 10 років позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Загалом, з початку повномасштабної агресії рф правоохоронці розслідують понад 35 кримінальних проваджень за фактами колабораційної діяльності в Хмельницькій області. Четверо зловмисників вже засуджено, ще десяти особам повідомлено про підозру. 

Нагадаємо, ще двох прихильників “руского міра” викрили в обласному центрі та в Ярмолинцях. Двоє розповсюджували матеріали, де виправдовували напад рф на Україну, в заборонених “Однокласниках”, а пенсіонер на вулиці заявляв військовим, що росія не проводить будь-яких бойових дій проти України. Детальніше про це читайте за посиланням. 

Нещодавно судили уродженця Воркути, який  називав вторгнення військ рф в Україну «спецоперацією», поширював пропагандистські наративи про «денацифікацію», демонізував чинну владу України та ЗСУ.

Він виправдовував невибіркові бомбардування та обстріли Маріуполя, що призвели до загибелі тисяч мирних жителів, необхідністю знищення полку «Азов», який, за його твердженням, сповідує «фашистську та нацистську» ідеологію. Суд також присудив йому рік умовно. Що про це думають хмельничани — читайте за посиланням

Також судили хмельничанку за колабораціонізм. Вона заперечувала вторгнення росії на територію України та закликала українських військових скласти зброю і “припинити вбивати мирне населення”. А також раділа щасливому поверненню військових рф додому та приниженню бійців полку “Азов”, які здавались в полон. Жінка також отримала 1 рік умовно. 

Ювелір із Хмельницького під час роботи розповідав своїм клієнтам, що мешканців “Донбаса бамбят 8 лет”, виправдовував російську агресію та переконував, що окупанти воюють з “нацистами”. Також хмельничанин визнавав правомірними дії російських окупаційних військ, які, за його твердженням, вдерлись в Україну «по приглашенію» так званих «л/днр», щоб «астанавіть гражданскую войну в Украине».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up