Говорив, що Україну "очищують від нацистів": ювеліра з Хмельницького судитимуть за колабораціонізм

Говорив, що Україну "очищують від нацистів": ювеліра з Хмельницького судитимуть за колабораціонізм
Тут і далі фото зі сторінки УСБУ в Хмельницькій області

Під час роботи він розповідав своїм клієнтам, що мешканців “Донбаса бамбят 8 лет”, виправдовував російську агресію та переконував, що окупанти воюють з “нацистами”

У Хмельницькому затримали 52-річного місцевого жителя. Він працював ювеліром та під час роботи спілкувався зі своїми клієнтами. Правоохоронці кажуть, що в розмові чоловік підтримував дії загарбників та виправдовував вторгення рф на територію України. 

Він говорив про необхідність «спасения жителей Донбаса, которих бамбят 8 лет». Висловлювався на підтримку псевдоутворень «л/днр», називаючи події 2014 року «переворотом». 

Відео дня

Також хмельничанин визнавав правомірними дії російських окупаційних військ, які, за його твердженням, вдерлись в Україну «по приглашенію» так званих «л/днр», щоб «астанавіть гражданскую войну в Украине». Запевняв, що загарбники очищують Україну виключно від «нацистів», повідомляють в управлінні Служби безпеки України

Правоохоронці встановили, що 52-річний хмельничанин публічно заперечував збройну агресію рф і закликав до невизнання поширення державного суверенітету України на її тимчасово окуповані території.

Наразі йому повідомили про підозру у колабораційній діяльност infoі. А матеріали кримінального провадження вже скерували до суду.

Хмельничани в коментарях вже висловилися стосовно дій ювеліра:

Загалом, з початку повномасштабної агресії рф правоохоронці розслідують понад 35 кримінальних проваджень за фактами колабораційної діяльності в Хмельницькій області. Четверо зловмисників вже засуджено, ще десяти особам повідомлено про підозру. 

Нагадаємо, ще трьох прихильників “руского міра” днями викрили в обласному центрі, в Шепетівці та в Ярмолинцях. Двоє розповсюджували матеріали, де виправдовували напад рф на Україну, в заборонених “Однокласниках”, а пенсіонер на вулиці заявляв військовим, що росія не проводить будь-яких бойових дій проти України. Детальніше про це читайте за посиланням. 

До слова, нещодавно також судили уродженця Воркути, який  називав вторгнення військ рф в Україну «спецоперацією», поширював пропагандистські наративи про «денацифікацію», демонізував чинну владу України та ЗСУ.

Він виправдовував невибіркові бомбардування та обстріли Маріуполя, що призвели до загибелі тисяч мирних жителів, необхідністю знищення полку «Азов», який, за його твердженням, сповідує «фашистську та нацистську» ідеологію. Суд також присудив йому рік умовно. Що про це думають хмельничани — читайте за посиланням

Також судили хмельничанку за колабораціонізм. Вона заперечувала вторгнення росії на територію України та закликала українських військових скласти зброю і “припинити вбивати мирне населення”. А також раділа щасливому поверненню військових рф додому та приниженню бійців полку “Азов”, які здавались в полон. Жінка також отримала 1 рік умовно. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Педосюк Тетяна

    Падло
  • ЧитачЧитачів

    Допоки у нас будуть такі суди - доти і будуть колаборанти та сепаратисти.
  • Валентина Вавренюк

    Цю наволоч потрібно так судити,щоб не хотілось іншим думати  позитивно про рашу.Або відправляти на ,,батьківщину".
  • Лілія Криштафор

    Чому закриваєте лице.?.

keyboard_arrow_up