Закриті укриття під час тривоги у Волочиську: як відреагували у міській раді

Закриті укриття під час тривоги у Волочиську: як відреагували у міській раді
Колаж vsim.ua
  • Під час ракетної атаки сховище у місцевій школі було зачинене.

  • А відповідальна за нього жінка неадекватно відповідала на зауваження мешканців. 

  • У мерії Волочиська почули про інцидент та порадили жителям “узгодити між собою відповідального за стан укриттів” і телефонувати в поліцію якщо сховище закрите. 

Учора, 26 липня, над Хмельниччиною літали ракети, а ППО відпрацьовувала по них. Повітряні Сили та місцеві посадовці закликали перебувати в укриттях під час повітряної тривоги. Але не всі змогли спуститися у сховище. 

Черговий інцидент трапився у Волочиську. Там кілька десятків жителів не змогли потрапити в укриття, яке розташоване в навчально-виховному комплексі №6. Ба більше, людина, відповідальна за відкриття сховища під час тривоги, вийшла до обурених мешканців аж через пів години після оголошення небезпеки. 

— На логічне запитання, що вона собі дозволяє почала неадекватно «відгаркуватись», — написали жителі міста в спільноті Волочиськ Live. 

Відео дня

 

Згодом з’ясувалось, що закрите укриття і на вулиці Починка,4. У соцмережах жителі почали обурюватися і писати гнівні коментарі:

Що відповіли у мерії Волочиська

На інцидент відреагували в міській раді Волочиська. На сторінці мерії у Фейсбук запостили допис, у якому зазначили, що “бачать” дописи, що в деяких будинках були закриті укриття та “звинувачення в їхній (мерії — ред.) бік”. Разом з тим порадили в таких випадках зателефонувати рятувальникам або в поліцію. А мешканцям міста самотужки “ще раз перевірити стан своїх сховищ та узгодити між собою відповідального за їхню роботу під час повітряної тривоги”. 

“Якщо не помиляюсь укриття НВК також є на мапі, але воно було закрите”, “В неї певно фейсбука немає і вона не читала, що міська рада просила відкривати укриття”, — коментують жителі Волочиська. 

Хто має забезпечувати цілодобовий доступ до укриттів

Нагадаємо, після трагедії в Києві 1 червня, коли дитина і дві жінки загинули від ракетного удару, бо не змогли потрапити в зачинене укриття, в Україні взялись обстежувати всі наявні сховища. Заступник голови обласної військової адміністрації Сергій Тюрін відзвітував, що на Хмельниччині перевірили 100% укриттів. Тоді ж районним адміністраціями спільно з органами місцевого самоврядування дали завдання - привести в належний стан всю мережу укриттів і забезпечити цілодобовий доступ до них. Звернення стосувалось усіх балансоутримувачів незалежно від форми власності. 

— Усі балансоутримувачі, які володіють укриттями незалежно від форми власності (державна, комунальна або приватна), мають привести у відповідний стан укриття згідно вимог чинного законодавства, у відповідності до комплектності у строк до 30 липня поточного року. Районні військові адміністрації забезпечуватимуть організаційний процес, контроль за виконанням цих доручень, — зазначив Сергій Тюрін.

В свою чергу, обласна військова адміністрація має здійснювати необхідний контроль за процесом. 

Також нагадаємо про ще один інцидент із зачиненим сховищем. Хмельничани під час тривоги 19 липня не змогли потрапити до укриття на продовольчому ринку. Чому сховище не відкрили вчасно і хто був за це відповідальний читайте за посиланням

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олекса Шумейко

    В вотчині лабазюка мерія взагалі кокухой поїхала.
  • ЧитачЧитачів

    Як відреагували у міській раді? Якось так:

keyboard_arrow_up