В області перевірили 3 100 укриттів. Скільки з них придатні для користування (КАРТА)

В області перевірили 3 100 укриттів. Скільки з них придатні для користування (КАРТА)
Тут і далі фото зі сторінки Сергія Тюріна
  • Всього обстежили 100% укриттів. 

  • З них 7% виявились непридатними для користування. 

  • Ще 7% були зачинені. 

Після трагедії в Києві 1 червня в Україні взялися за обстеження всіх наявних сховищ. Не виключенням стала і Хмельницька область. Заступник голови обласної військової адміністрації Сергій Тюрін відзвітував, що на Хмельниччині перевірили 100% укриттів. 

— В п’ятницю зібрав термінове засідання комісії ТЕБ та НС. Доручив перевірити кожне укриття в області і, особливо, доступ до них, — написав Тюрін. 

Відео дня

Всього обстежили 3 100 споруд. За результатами перевірок — 225 сховищ виявилися “непридатними” для укриття цивільного населення (7,26%). Ще 233 споруди були закриті на момент перевірки (7,5%).

Після обстежень, окремі балансоутримувачі відреагували і швидко відкрили укриття, але є і такі, які досі зачинені.

— Вкотре наголошую, захисна споруда має бути доступною для громадян цілодобово! Завдання органам місцевого самоврядування - привести захисні споруди на їх територіях до належного стану, — додав заступник голови ОВА. 

Нагадаємо, на сайті обласної адміністрації розмістили інтерактивну карту із переліком захисних споруд області. Шукайте найближчу на мапі або за посиланням:

 

Опитування

А ви ховаєтесь в укриття під час тривоги?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Валентина Слоик

    А навіщо будувати укриття ? Краще зупинки , депо , купувати тролейбуси ....... ! Це ж  "" вигідно "" ?
  • Оля Ляля

    Уже полгода пишу в Фейсбуке одно и то же НАПИШИТЕ АДРЕСА БОМБОУБЕЖИЩ в городе. Чтобы люди чётко знали, куда бежать, если что. И не посылайте меня на сайты мерии, там ни хрена нет
  • Arnold Harchenko

    Чому на законодавчому рівні нема прописано норми і хто відповідальний і хто фінансує укриття,чи бомосховища-Верховна рада мовчить,значить це мильна булька,ну і перевести стрілки на самих жильців абощо
  • Оксана Оксана

    І ті ,що типу придатні,то насправді непридатні (((

keyboard_arrow_up