В ООН вимагатимуть від сепаратистів допустити слідчих до малайзійського літака

Рада безпеки ООН узгодила проект резолюції щодо збитого на Донеччині Boeing 777. Голосування заплановане на понеділок, 21 липня, 22:00 за київським часом.

Нагадаємо, до Ради Безпеки ООН проект резолюції про проведення розслідування катастрофи Boeing представила Австралія.

Документ вимагає від проросійських сепаратистів, які контролюють район аварії, "негайно надати безпечний, повний і безперешкодний доступ" до нього слідчих. Також проект резолюції констатує, що пасажирський літак був збитий, і вимагає притягнути відповідальних за загибель людей до відповідальності.

Також свій проект внесла Росія.

Відео дня

Нагадаємо, 17 липня на Донеччині збили пасажирський літак Боїнг-777 авіакомпанії Malaysia Airlines. На борту літака знаходилися 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири. Загинули громадяни Нідерландів (192 людини, серед них людина з подвійним громадянством - США), Малайзії (44 людини, включаючи 15 членів екіпажу), Австралії (27 чоловік), Індонезії (12 осіб), Великобританії (10 осіб, один мав подвійне громадянство - ПАР), Німеччини (чотири особи), Бельгії (чотири особи), Філіппін (три людини), Канади (одна особа), Нової Зеландії (одна людина).

СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, з яких випливає, що саме вони збили літак. Раніше терористи похвалилися у соцмережах тим, що збили літак, щоправда, будучи впевненими, що це військово-транспортний Ан-26 України. Раніше в РНБО повідомили, що терористи вилучають всі речові докази з місця теракту Boeing 777, а "чорні ящики" мають намір відправити до Москви. Бойовики відвозять уламки літака і тіла людей з місця падіння літака.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ибрахим

    Все уже знают, что аудиозаписи СБУ приготовила за день до катастрофы(скачайте оригинал записи и сами проверьте дату создания файла). А миссия ОФБСЕ работает на месте с самого начала и есть допуск к месту падения: есть видео-заявления членов миссии. Хватит врать как цензорнет и "говорящая каска" Тымчук.

    Ибрахим reply Ибрахим

    ОБСЕ*
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up