В опечатаній церкві на Хмельниччині відновили службу упц мп

В опечатаній церкві на Хмельниччині відновили службу упц мп
Фото ілюстративне
  • Староста села опечатав Успенський храм в селі Михайлівка, аби богослужіння моспатріархату не проводилися. 
  • Місцева активістка зірвала печатки та звернулась в поліцію.

На Хмельниччині черговий “церковний” скандал. 13 травня в селі Михайлівка відбулися збори місцевих мешканців з приводу приналежності Успенського храму до упц мп. Староста Михайлівки опечатав двері церкви, щоб в ній не відбувалось богослужінь. 

21 травня місцева активістка Вікторія Кохановська розпочала ефір на своїй сторінці у Фейсбук. Вона показала в ефірі документи на Успенський храм громади упц: печатку, витяг їхнього держреєстру, технічний паспорт, договір оренди землі, повідомляють на сайті упц мп “Україна православна”. 

“13 травня, як зараз зазвичай у нас відбувається, під крики, хайп та гасла патріотизму староста села дозволив собі опечатати храм”. Вікторія Кохановська заявила, що надала правоохоронцям відеодокази незаконності дій старости, і запросила їх приїхати до храму, на що отримала відповідь, що їй «нічого не заважає» самостійно розв’язувати проблему. Проти старости села, який незаконно опечатав храм у Михайлівці, порушено кримінальну справу”, - заявляють на сайті упц мп. 

Відео дня

А вже наступного дня, 22 травня, Вікторія Кохановська пішла до церкви та власноруч зірвала старостівські печатки, аби богослужіння мп в селі продовжувались. Також активістка закликала правоохоронців забезпечити охорону громадського порядку. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (61)
  • Віра Ковальчук

    Хочуть Москви,хай їдуть,хтось життя за Україну віддає,а вони зомбовані,чи проплачені,...
    Господи спаси Україну від виродків,яка нечиста сила,..а коли реєстрували на московське всі підписували,вся громада була згідна,хто питав,що хотіли те робили,а тепер в них папери є.
  • Людмила Сукманська

    Вже повинні українці сказати своє слово,а не москальські запроданці..
  • Евгения Богуславская

    А  це  що  за  такі  ,,активісти  '' в  селі ?? А. Де. Громада. ?? Громада  має  вирішити  розірвати  договір  оренди  і  забрати  печать  і  документи  а  російську. Нечисть  разом  з. активісткою  вслід  за  російським  кораблем. !!! Проводяться  служби  значить. хтось  туди  ходить з  села  підтримують  російську   церкву  допомагають  вбивати. Українців. ...

    Евгения Богуславская reply Евгения Богуславская

    Иванна Ничипорова Громада   це  територія  і  громада  на  якій   знаходиться  церква. !! Ні  католиків,  ні  греко-католиків  ні  бабтистів  нема  російського  керівництва  тільки  православні  діляться   на  московську  і. українську  церкви.  ?? Церква   яка  віддана  в  оренду  громадою  і  є  на  території  громади  є  власністю. Громади  коли  ця  церква. себе. ,,скомпроментувала''    громада  має право  розірвати  договір оренди    !!

    Иванна Ничипорова reply Евгения Богуславская

    Евгения Богуславская По вашому церква -- це громада? Церква -- це прихожани. А громада об'єднує в собі різні конфесії--- православних ,католики, греко-католики ,протестанти, бабтистів, сатаністів і т п . Яке відношення має до УПУ громада?
  • Віталій Українець

    Поліція має опломбувати .на Коханівську накласти адмін покарання!

keyboard_arrow_up