У Зеленського просять заборонити моспатріархат, а церковне майно віддати ПЦУ

У Зеленського просять заборонити моспатріархат, а церковне майно віддати ПЦУ
Фото ілюстративне
  • Відповідна петиція зареєстрована на платформі електронної демократії. 

Повністю заборонити українську православну церкву московського патріархату, а все її майно передати Православній церкві України. Петицію такого змісту зареєстрував на сайті електронних петицій Едуард Савицький ще 18 березня. 

Станом на 24 травня петицію підписали 9561 особа з необхідних 25 тисяч. До кінця збору підписів залишилось 23 дні. Якщо петиція набере необхідну кількість голосів, її розгляне президент Володимир Зеленський. 

Автор прохання Едуард Савицький зазначає, що заборонити діяльність мп просить в зв’язку з підтримкою упц росії у війні проти України. Сам Едуард Савицький є доцентом Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. 

Відео дня

Нагадаємо, з кожним тижнем все більше тергромад на Хмельниччині відмовляються від московського патріархату в місцевих храмах та переходять до Православної Церкви України. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (57)
  • Федор Кравец

    Вона й не  буде  досттупна бо це не для всіх
  • Анатолій Трач

    Прихожан на баржі і в Дніпро..
  • Lyudmyla Baranova

    Без  цього  не може  бути  кінця  війни.
  • Юрій Гудок

    В країні війна а ще розмірковують чи забороняти чи ні кацапский патріархат. Їх не забороняти треба а гнати в шию в Росію. Дати 72 години по мирному на залишення території України для початку

keyboard_arrow_up