В парку біля Західно-Окружної два роки вирубують дерева. Що відомо

В парку біля Західно-Окружної два роки вирубують дерева. Що відомо
Ілюстративне фото
  • У зеленій зоні незаконно знищили понад 200 дерев.

  • Держекоінспекція повідомила, що з цього приводу звернулися до правоохоронців.

  • У поліції про це нічого не знають.

У парковій зоні в Хмельницькому виявили незаконну вирубку дерев. Загалом знищили 231 зелене насадження, серед яких є ясени, берести та клени. Про це у п’ятницю, 25 березня, повідомили на сайті Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області.

Зазначено, що повідомлення до відомства надійшло 22 березня. Сума збитків складає 76 957 гривень. Також сказано, що матеріали за фактом вирубки направили до Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області.

У якій саме парковій зоні була вирубка, у повідомленні не зазначено. Тому журналіст vsim.ua звернувся до Держекоінспекції. Завідувач сектору організаційно-аналітичної діяльності Наталія Сологуб розповіла, що йдеться про територію в районі Західно-Окружної поряд із Царським озером.

Відео дня

Цей парк має площу 26 гектарів. Ділянка передана в постійне користування комунальному підприємству по зеленому будівництву і благоустрою. Таке рішення прийняли на сесії Хмельницької міської ради 9 жовтня 2019 року.

Заступник міського голови Хмельницького Василь Новачок розповів, що дерева вирізають періодично вже близько двох років:

— Є у нас паркова зона на вулиці Степанковій. По суті, то ліс. Під ним сформували земельну ділянку, нарекли його парком. Є така інформація, що час від часу добрі люди, які там живуть, вирізають і крадуть там дерева. Поки що поліція нікого не впіймала, — сказав чиновник у коментарі журналісту vsim.ua.

Також Василь Новачок сказав, що до поліції з цього приводу зверталися неодноразово протягом минулих років.

Втім, у пресслужбах підрозділів поліції про це нічого не знають. Інспектор з комунікації Хмельницького районного управління поліції Людмила Берестовська розповіла, що звернень не надходило ані до її управління, ані до Південно-Західного відділення. Речник ГУНП у Хмельницькій області Інна Глега розповіла, що їй про цю ситуацію нічого не відомо, і її управління займається тільки найбільш резонансними справами.

Представники пресслужб також пообіцяли додатково перевірити інформацію з приводу вирубки та повідомити про це журналісту. Щойно надійде нова інформація, ми її опублікуємо. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Ameno Ameno

    То что весь газ идет в общую трубу никому не интересно..??
  • Роман Черный

    Ліс в районі Царського села.
    Ще рік і буде поле.
  • Павел Бишареф

    Сейчас огромное количество деревьев вырублено и вывезено. Якобы, для того, чтобы просматривались дороги, в случае продвижения войск в глубь страны. Видимо, какие-т протоколы вырубки по законам военного времени, что-ли... Не знаю, как это работает.. Но вырубленных деревьев наблюдал крайне много как в нашей области, так и в соседних...
  • Олег Бродський

    Вони типу не бачили і не знали!!!

keyboard_arrow_up