В Раді знову планують скасувати «літній час». Кабмін підтримав

В Раді знову планують скасувати «літній час». Кабмін підтримав
Фото ілюстративне
  • У Кабміні підтримали намір Ради скасувати перехід на «літній час».

В останню неділю березня українці вкотре будуть переводити стрілки годинників. Перехід на «літній час» відбувається щороку і так само часто тривають дискусії про доцільність цього переходу. Наразі у Раді знову заявили про намір скасувати переведення годинників. Кабмін таку пропозицію підтримує, про це передає «Укрінформ».

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, законопроєкт не передбачає введення місцевого часу і ще раз фіксує запровадження київського часу на всій території держави. Для того, аби уникнути різниці в протяжності світлового дня в різних регіонах країни, місцеві громади матимуть змогу регулювати початок робочого дня....Розрахунки були, і там насправді немає ні економії, ні втрат. Сьогоднішнє енергозабезпечення дає можливість працювати без зміни часу абсолютно ефективно, але стрес для людей буде знято", - наголосив Прем'єр. 

Нагадаємо, вчора, 3 березня, Рада ухвалила законопроєкт "Про обчислення часу в Україні", яким пропонується скасувати сезонне переведення годинників раз на пів року.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Адмін Адмін

    Потрібно не літні, а зимовий час відмінити.

    PutnickFree reply Адмін Адмін

    Згоден, але краще вже зимовий ніж поступово-зворотній рух двічі на рік. І написано "місцеві громади матимуть змогу регулювати початок робочого дня", тобто той самий Симчишин може визначити, що підприємства, школи, і т.п. починають роботу о 8:00 і все.

    Адмін Адмін reply PutnickFree

    Тупо. краще літній час. а не гратись "сьогодні на 8, завтра на 9"  - то й же маразм що і при переводі годинників. При зимовому часі швидше темніє, день коротший.

    PutnickFree reply Адмін Адмін

    Трохи є різниця між Луцьком і Запоріжжям, тому кожен керівник повинен визначитися на 8, на 9, чи на 8:30 і так постійно, а не сьогодні-завтра

    Адмін Адмін reply PutnickFree

    я мав на увазі що не запроваджувати натомість зміну початку робочого дня
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up